Hledá se nejkrásnější kluk přehled

Hledá se nejkrásnější kluk
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34067/bmid_hleda-se-nejkrasnejsi-kluk-Yg2-34067.png 4 53 53

Mates, Dates série

1. díl >

Dívčí román ze školního prostředí o lásce, přátelství a trampotách kolem dospívání. Určeno čtenářkám od 11 let. Čtrnáctiletá Lucy má hlavu plnou starostí a připadá jí, že se jí život vymkl z rukou. Ve škole dostali za úkol uvažovat o svém budoucím povolání a napsat esej na téma: Proč jsem já "já"?. Pro Lucy je to nadlidský úkol. Nemá vůbec potuchy o tom, co ji vlastně nejvíc baví a čím by chtěla být. Navíc si vedle své kamarádky Izzie připadá jako ošklivé káčátko - je totiž malá, s klučičí postavou a nikdo by jí nehádal víc než dvanáct. A aby toho nebylo málo, zamiluje se do kluka, kterého jednou zahlédne na ulici. Jaké je její překvapení, když náhodou zjistí, že onen neznámý je bratr Nesty - spolužačky, která je ve městě nová, a o které má Lucy pocit, že rozbíjí její přátelství s Izzie. Zkrátka starostí a problémů až nad hlavu. Podaří se Lucy získat Tonyho sympatie? Jak se vyvrbí vztahy mezi Izzie, Lucy a Nestou? A co školní esej? Odpovědi čtenářkám poskytne tato kniha.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Mladá fronta

Mates, Dates and Inflatable Bras, 2001

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hledá se nejkrásnější kluk. Přihlašte se a napište ho.

PheobeDomi
20.08.2020 5 z 5

Knihu jsem četla, když mi bylo dvanáct a moc se mi líbila. Já jsem někdy kolem věku jako je Lucy byla hodně velké třeštidlo. Míchaly se ve mě hormony jako v míchačce a nevěděla jsem, co se mi děje v hlavě, ale po přečtení knihy jsem zjistila, že nejsem sama, kdo se tak cítí. Doporučuji přečíst všem dívkám, kterým je tak kolem třinácti let a neustále hledaní samy sebe tak jako já.

niknikita
19.08.2020 5 z 5

Našla si mne ve vyřazených knihách v knihovně a tak jsem ji koupila za paktel pro svoji vnučku.
Kdyby mi bylo tolik co je dnes jí, asi bych si ji četla pořád dokola. Je to přesně o tom, jak se cítíme, když je nám krásných "náct" a je to o tom, co potřebujeme, abychom se vyznaly samy v sobě.

Anna Hubička
01.02.2014 4 z 5

Kniha se čte velmi lehce, přečetla jsem ji během jediného dne. Příběh se mi docela líbil a podle mého nebyl vůbec přibarvený ani přeslazený. Myslím si, že v budoucnu si tuto knihu přečtu ještě jednou a porovnám ji s tím, co jsem zažila já :)

Kniha Hledá se nejkrásnější kluk v seznamech

pro děti anglická literatura

Cathy Hopkins