Matka Davida S., narozeného 3. července 1959 přehled
Yvonne Keuls
Příběh svého drogově závislého syna , příběh plný nadějí i zklamání, nesplněných slibů, zoufání i beznaděje, příběh, který začal jointem marihuany, aby s časem vygradoval - příběh který vypráví matka.
Literatura světová Biografie a memoáry Rodina
Vydáno: 1990 , PanoramaOriginální název:
De moeder van David S., geb. 3 juli 1959, 1980
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Matka Davida S., narozeného 3. července 1959. Přihlašte se a napište ho.
Poprvé jsem ji četla na gymplu a pamatuju, že to bylo čtení silné. Ale teď, z pohledu matky puberťáků, je to ještě silnější kafe, čistá hrůza. Můžu jenom doufat, že mě nic takového nepotká.
Tuto knihu jsem nyní vytáhla z půdy, kterou jak vidno pořád uklízím. Nějak jsem ji nečetla až nyní, ale tuto knihu mi koupili kdysi rodiče a to bylo tenkrát když v kinech šel film,, Pavučina" povinně film od školy a poté byla v občanský nauce nakousnutý toto téma a velmi časté besedy na školách, alespoň na škole, kterou jsem navštěvovala. No plkání a povídání je zbytečné. Podle mého vyhodit dítě z domova. asi nic jiného nezbývá, ale pro matku je to dost těžký. Za nás moc k drogám na malých okresních městech a na vesnicích moc asi přístup nevím, jinak by si toho lidi všimli. Zajímalo by mě pokud je to autorčin životní příběh a zda má ještě děti především bych fandila asi Julce, tak by mě zajímalo jak ovlivnil jejich život problémy rodičů se sourozencem.
Kniha Matka Davida S., narozeného 3. července 1959 v seznamech
drogy závislost, narkomanie rodina matky a synové kokain opium heroin léčba drogové závislostiAutorovy další knížky
1990 | Matka Davida S., narozeného 3. července 1959 |
1993 | Zpackaný život |
Působivé čtení, které si vážený čtenář „užije“ a pochopí mnohem lépe, až když má děti. Ty moje naštěstí, klepu na dřevo všema deseti, do drog nespadly. Člověk musí být rád, za to, co má. Jak řekl třídní profesor mému kamarádovi, když se přišel s obavou zeptat na syna do školy, ve které se objevily drogy – „Nemusíte se bát, pane Novák, Václav je pivař!“