Matka, jakou jsem mohla být přehled
Kerry Fisher
Jako dítě Vicky nikdy neměla rodinu, jakou si přála. Její matka dávala přednost dvěma nevlastním sourozencům a Vicky se pokaždé cítila jako páté kolo u vozu. Když na prahu dospělosti nikdo nepřišel ani na její promoci, slíbila si, že si vybuduje vlastní rodinu a vlastní život, takový, který bude plný lásky a pozornosti, po které sama toužila. A tak když toho léta v Řecku potká Williama a neplánovaně s ním otěhotní, dohodnou se, že dítě společně vychovají a budou ho bezmezně milovat. Jenže jednoho dne, když jsou jejímu synovi dva roky, Vicky nechá Thea u tchýně, odjede a zpátky pro dítě už se nevrátí…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , Ikar (ČR)Originální název:
The Mother I Could Have Been, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Matka, jakou jsem mohla být. Přihlašte se a napište ho.
Podle recenzí, které jsem četla na tuto knížku jsem si myslela, že bude smutná a náročná na čtení. Bylo to o rodinných vztazích, které nejsou mnohdy jednoduché, v tomto případě však stačilo málo a vše mohlo dát do pořádku, jenže na to už bylo pozdě.
Zpočátku čtení jsem moc nadšená nebyla, trochu se mi to táhlo. Ale postupně děj nabíral na obrátkách a bavil mě čím dál více. I když musím říct, že číst to všechno bylo dost mučivé a to ani nemám děti. Mezilidské vztahy jsou opravdu složitá záležitost. Díky za postavu Ferguse, ten byl skvělý. Narozdíl od jeho sestry, ta by zasloužila jednu mezi oči. Jo a palec nahoru za tu kurzívu, na té jsem se nachytala.
Most sebevrahů, Jelení vršek a další knižní novinky (47. týden)
20.11.2022
Kniha Matka, jakou jsem mohla být v seznamech
2019 | Mlčenlivé ženy |
2020 | Žena, kterou jsem byla |
2022 | Matka, jakou jsem mohla být |
2024 | Druhé dítě |
Já nechápu, jak leckterá blbost může mít nálepku "světový bestseller". Mnohé knihy, které tuto nálepku nemají jsou daleko daleko lepší, než ty které ji mají. A toto byla řádná blbost, kterou jsem ani nedočetla. Děj úplně o ničem. Nebudu ztrácet čas čtením o žabomyších válkách mezi snachou a tchyní o děcko.
A vrcholem byla naprosto nesympatická, ufňukaná, sebelitující se hlavní hrdinka. Dám přednost jiné knize, většina bude lepší než tato slátanina.