Dobře utajená vražda přehled
Lawrence Block
Matthew Scudder série
4. díl >
Detektivní román se odehrává v New Yorku a jeho hrdinou je osamělý bývalý policista Matthew Scudder. Vrací se k devět let starému případu ze své minulé policejní praxe. Tenkrát došlo během dvou měsíců k sérii brutálních vražd žen a pachatel byl odhalen až v současnosti, když se náhodně zajištěný muž k těmto zločinům přiznal. Popřel však svou účast na usmrcení mladé učitelky z Brooklynu. Její otec vyhledá Scuddera a požádá jej, aby obnovil vyšetřování a odhalil pravého viníka. Soukromý detektiv musí prostudovat oficiální spisy a vyslechnout rodinné příslušníky, kolegyni, sousedy i policisty. Po překonání vlastních pochybností a beznaděje i neochoty těch, kteří si nechtějí připomínat minulost, je jeho úsilí korunováno úspěchem. (www.mlp.cz)... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1999 , VyšehradOriginální název:
A Stab in the Dark , 1981
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobře utajená vražda. Přihlašte se a napište ho.
Dobrý příběh ve stylu americké drsné školy a to já můžu hlavně v těch chvílích, kdy se cítím "přejedený" množstvím skandinávských detektivek a thrillerů. Hlavní hrdina je přes své nedostatky sympaťák, příběh nepostrádá patřičné napětí, co víc si od takové oddechové četby přát.
Knihu jsem si koupil na nádraží Zlín – Střed, jak jsem jel na Berounku, bych měl co číst ve vlaku. Kniha byla v rámci antikvariátu a navíc v prodejně měli ještě 50% slevu, takže mne vyšla ještě méně, než Orbitky koupené v nádražním bufetu… Srdcem jsou mi bližší detektivky britských klasických autorů, avšak zápletka byla pro mne zajímavá a fajn vystavěná. Rozhodně příjemné čtení nejen do vlaku.
Kniha Dobře utajená vražda v seznamech
2015 | Nebezpečné ženy |
1998 | Zabiják |
2008 | Past na vraha |
2001 | Specialisté |
2017 | Ve světle nebo ve stínu |
Vyšetřování probíhá civilně až poklidně, žádné nervy drásající scény či situace tu nejsou. Dopadení pachatele je taky zcela v poklidu, až to působí trochu intimně.
Kniha tak nemá nějaký dramatický průběh, ale já mám Scudderovy případy rád, takže čtení mě bavilo a dávám 60%.