Matylda přehled

Matylda
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335306/bmid_matylda-659da89f476fb.jpg 5 642 642

Matylda Kazisvětová je geniální. Uměla plynně mluvit, když jí ještě nebyly ani dva roky, a ve čtyřech už četla Nadějné vyhlídky od Charlese Dickense. Jela do Afriky s Ernestem Hemingwayem a do Indie s Rudyardem Kiplingem – cestovala po celém světě, a přitom seděla ve svém pokojíčku v anglické vesnici. Většina dospělých v jejím okolí ji přesto ignoruje nebo si myslí, že děti jsou „jakési strupy“. I rodiče o Matyldě říkají samé hrozné věci. Ve skutečnosti je Matylda inteligentní a nadaná dívka a oni jsou hloupí. Matylda naštěstí zjistí, že vládne velmi zvláštním druhem kouzelné moci!... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub

Matilda, 1988

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Matylda. Přihlašte se a napište ho.

marketa3815
21.06.2024 4 z 5

Devítiletou dceru knížka bavila asi do dvou třetin, dokud se Matylda vtipně mstila otci, pak už se jí knížka líbila o dost méně.

goofinkaa
04.06.2024 3 z 5

Čítala som v angličtine a príbeh miestami dosť predvídateľný. Bola to oddychovka.

Lucissia
27.05.2024 5 z 5

Příjemná kniha, příběh měl hlavu i patu, no já se bavila i dojala. :-) Někdy stojí za to si v knihovně půjčit knihu i z jiného oddělení, než kam věkově patřím. :-)))

Fantasy není jen Harry Potter! Dětské knihy, které vás okouzlí

28.04.2023

Kořist, Ty chladné oči a další knižní novinky (11. týden)

12.03.2023

Kniha Matylda v seznamech