Maurice a Maralyn: Skutečný příběh manželů ztracených v oceánu přehled

Maurice a Maralyn: Skutečný příběh manželů ztracených v oceánu
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545510/bmid_maurice-a-maralyn-skutecny-pribeh-manzelu-ztracenych-v-.png 4 5 5

Zpočátku výstřední rozhodnutí se změní v jedno z nejdramatičtějších dobrodružství všech dob. Maurice a Maralyn nemohou být rozdílnější. On je opatrný a neohrabaný, ona charismatická a rázná. Maralyn, znuděná městským životem zkraje 70. let, dostane nápad: prodat dům, postavit loď a opustit Anglii. Manželé promění svůj sen ve skutečnost a vyplují na Nový Zéland. V polovině cesty se však jejich loď srazí s velrybou a dvojice se ocitne na člunu uprostřed Tichého oceánu. Skutečný příběh Maurice a Maralyn Baileyových je plný nebezpečí i něhy a je svědectvím o výjimečném vztahu a o tom, jak přežít – na moři i v životě.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Cestopisy a místopisy
Vydáno: ekniha , Universum (ČR)

Maurice and Maralyn: A Whale, a Shipwreck, a Lovestory, 2024

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Maurice a Maralyn: Skutečný příběh manželů ztracených v oceánu. Přihlašte se a napište ho.

stesti.s.knihou
07.12.2024 3 z 5

Jedná se o příběh manželského páru, který se rozhodl vzdát se konvenčního života, postavit si jachtu a plout se na ní z Británie na Nový Zéland. Vše se změnilo v momentě, kdy do jejich lodi narazila poraněná velryba a loď s veškerým majetkem, který dvojice měla, se začala potápět uprostřed oceánu. Maurice a Maralyn skončili na nafukovacím voru s pár plechovkami jídla, omezeným množstvím vody a klesajícím odhodláním. Po dobu 118 dní se se snažili chránit před sálajícím sluncem, divokými bouřkami, nedostatkem jídla a nemocemi. Zachránila je jejich láska, odhodlání a víra v to, že budou brzy zachráněni.
Tenhle příběh úplně vybízí k přečtení - i já se na něj extrémně těšila, a to byl možná ten problém. Má očekávání byla vysoká, bohužel ale nebyla naplněna. Vadilo mi, že byl celý příběh takový plytký, připadalo mi to jako suché konstatování, nebarvitý popis velmi barvité události.

Luccinda
06.12.2024 4 z 5

Příběh manželů Baileyových by byl naprosto dechberoucí, i kdyby byl pouze smyšlený. Ale představa, že dva lidé opravdu dokázali přežít 118 dní na gumovém člunu uprostřed Tichého oceánu, je prostě šílená. Není divu, že po své záchraně se Maurice a Maralyn stali takřka světovou senzací, a já jsem moc ráda, že se díky vyprávění Sophie Elmhirst dostali i do mého povědomí.

Tahle kniha však není jen příběhem síly a odvahy, ale hlavně lásky, která překonala i ty největší překážky. Autorka nejdříve vypráví o životě Maurice a Maralyn předtím, než se rozhodli opustit Anglii a vypravit se lodí na Nový Zéland, další část popisuje samotnou výpravu a ztroskotání, nejsilnější jsou pak samozřejmě kapitoly, ve kterých se Maurice a Maralyn snaží přežít jen s omezenými zásobami jídla a pití na gumovém člunu, kdy jejich životy visely doslova na vlásku.

Bylo to opravdu velmi silné a dojemné, po dočtení jsem si dohledávala informace a fotografie, abych se o manželech Baileyových dozvěděla ještě víc. Vlastně mě mrzelo, že knížka nebyla o trochu obsáhlejší, a nepopisovala průběh plavby více dopodrobna. Ale i tak to bylo skvělé.

Ka-čí
08.11.2024 5 z 5

Tak za mě super. Zde si můžeme přečíst,že skutečně,..pokud je láska dvou lidí natolik silná,tak jde přežít úplně všechno. To jak se oba podporovali,milovali,... jen potvrzuje,že ve dvou se to lépe táhne.Klobouk dolu před jejich odhodláním,statečností,odvahou,.... hezký a silný příběh dvou lidí,kteří ztroskotají a zůstanou na moři prakticky bez ničeho... kniha se četla dobře,a děj rychle ubíhal.

Kniha Maurice a Maralyn: Skutečný příběh manželů ztracených v oceánu v seznamech