Mauthausen lágr smrti přehled

Mauthausen lágr smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339626/bmid_mauthausen-lagr-smrti-k3x-339626.jpg 4 13 13

Před mnoha lety byl nalezen starý rukopis knihy Karla Littlocha „ Mauthausen, lágr smrti". Autor v úvodu píše: „ Prožívajíce mauthausenské peklo, slíbili jsme si, že kdo je přežije, vylíčí, z jakých obětí rostla svoboda evropských národů a svoboda naší vlasti. Tato kniha je vzpomínkou a uznáním těch, kteří si takové životní peklo museli prožít... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mauthausen lágr smrti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Víla
11.04.2023 5 z 5

Popis koncentračního tábora přeživším vězněm. Vedení vyloženě zasedlé na Čechy. Autor vše líčí bez emocí, tak, jak je to správně z historického hlediska. Překvapilo mě, že se autor zmiňuje o solidaritě mezi českými vězni; v tom se shoduje s jinými autory, kteří psali o Mauthausenu. Narozdíl od jiných svědků Littloch zmiňuje jak zvěrstva, tak několik kápů, kteří byli mírnější než ostatní, a uvádí jejich jména. Ze zmíněných důvodů hodnotím z literatury o Mauthausenu tuto knihu nejvýše.

dagmar5477
01.05.2020 5 z 5

Kniha, která má co říci.


Pazúzu96
04.04.2018 4 z 5

Kdo se chce dozvědět něco o nacistických lágrech a konkrétně o Mauthausenu, tato kniha je ideální volbou. Není to čistě odborná literatura, spíše souhrn autorských vzpomínek. Klidně by se z ní mohli předčítat pasáže v rámci výuky dějepisu na školách.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mauthausen lágr smrti v seznamech

v Přečtených24x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce24x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit1x