Pan Klarinet přehled
Nick Stone
Max Mingus série
1. díl >
Max Mingus ví, co je riziko, ale práci na Haiti vezme, protože ji nikdo jiný nechce. Haiti je ostrov voodoo a černé magie, kde neplatí žádné zákony a kde se každý musí vyrovnat se svými démony, a je rovněž domovem nestvůry, které říkají pan Klarinet – neblaze proslul tím, že bezpočet dětí odčaroval od původních rodin.
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2009 , BB artOriginální název:
Mr Clarinet, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pan Klarinet. Přihlašte se a napište ho.
Já si říkal, že to nebude tak horké, jak se podle informací na obálce zdá. Přesto musím říci, že mě kniha hned v začátku hodně chytla, četla se úplně parádně, poskytovala zajímavé scény i informace, úplně mě dokázala vcucnout a přenést na popisovaná místa. A svým způsobem se tak dělo i poté, kdy mi došlo, že neposkytne to, co se snažila namluvit, že dá. Vyvrcholení a závěr je trochu zklamání. přesto kniha poskytne spoustu zajímavých věcí, a už míst, zvyků nebo postav, kteér zaujmou samy o sobě, bez ohledu na děj a jeho vyvrcholení. Hodně se mí líbilo, že hlavní hrdina nebyl tak úplně klaďas a neměl nebesky modré se zářivě bílými obláčky myšlení. SPOILER: Čekáte-li až mysteriózní horror, můžete být dost zklamáni. 3.5*
Uff :-(
Místy jsem přeskakovala. Některé pasáže jsem fakt nedávala.
Otřesné, v jakých podmínkách v dnešní době můžou lidé žít.
A jak pramalou cenu má lidský život.
Ocenění knihy (2)
2007 -
International Thriller Writers Awards
(Best First Novel)
2006 -
CWA Dagger Awards
(Ian Fleming Steel Dagger for Best Thriller)
Kniha Pan Klarinet v seznamech
Pro mě spíše zklamání. Děj mi přišel rozvleklý a za přečtení opravdu stála první a poslední kapitola.