Třináctá oběť přehled
Tony Parsons
12 mrtvých dívek Za rozbřesku jednoho zasněženého únorového rána je v centru londýnské Čínské čtvrti nalezen chladírenský kamion. V něm je dvanáct žen, které do země nepochybně přicestovaly nelegálně. 13 pasů V kabině opuštěného nákladního vozu ale detektiv konstábl Max Wolfe z centrály na West Endu najde třináct pasů. Kam zmizela? Hon za pohřešovanou ženou zavede Wolfa do samotného srdce temného světa soustředěného okolo pašování lidí, masové migrace a obchodu s masem dvacátého prvního století. A je přinucen položit si otázku, která sužuje dnešní dobu. Co byste udělali pro to, abyste našli nový domov?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2019 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Die Last, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třináctá oběť. Přihlašte se a napište ho.
Pointa příběhu je velice jednoduchá a pochybuji o tom, že by to policii nenapadlo dřív, zvlášť poté, co to slyšeli od několika lidí - nechci prozrazovat víc - . Samotný příběh je dost nudný a nebavil mě.
První kniha autora, kterou jsem četl. Co napsat, příběh mi připadal tak trochu nahoru, dolů. Chvílemi se nedalo odtrhnout od knihy a chvílemi jsem se těšil až bude pasáž knihy u konce.
Nevím co více dodat, ale mám smíšené pocity. Zkusím ještě jinou knihu autora, snad se můj dojem změní. Tím nechci odradit ostatní čtenáře, jen jsem chtěl napsat své pocity. No a na pocity ostatních se těším.
Kniha Třináctá oběť v seznamech
2018 | # Smrt všem prasatům |
2019 | Třináctá oběť |
2019 | Spolek katů |
2021 | Posedlost |
2001 | Muž a chlapec |
Od knihy se nedalo odtrhnout.... Vyprávění je poutavé, obchod s imigranty, pašování lidí, bída, zneužívání, neschopnost zabránit ilegální migraci atd.
Abych řekla pravdu, chtěla jsem pokračovat dalším dílem, ale nakonec jsem se rozhodla dát si v této sérii pauzu, neboť syrové vyprávění mi začíná způsobovat deprese, kam svět spěje.
Maxovi fandím, Eddie taky, dcerku jsem si zamilovala, jen si prostě od sebe na chvilku odpočineme.