Meč a jeho rytíř přehled
Radovan Kolbaba
Meč, který rozetne jakoukoli zbroj, je snem každého válečníka! Méně však již bojovníci sní o magických mečích vybavených panovačnou vůlí projevující se ostrými filipikami. A Renetar, bezvýznamný nejmladší syn hraběte, který ono podivné dědictví nečekaně získá, s ním vyjíždí do světa coby bludný rytíř napravující křivdy a bezpráví! Poslyšte příběh dobrodružný, břitce humorný i dojemný, kterak čtvrtý syn ke štěstí přišel...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Meč a jeho rytíř. Přihlašte se a napište ho.
Je to taková lehká fantasy, která mě hodně bavila a místy i rozesmála. Meč a jeho průpovídky skvěle bavily. Díky za takový příběh a doufám, že bude pokračování.
Osmnáctiletý Renetar, nejmladší syn hraběte z Trojvěží, se stává držitelem magického meče, který je součástí Jedenáctera mečů ukovaných před staletími z hvězdné hory, která spadla z nebe. Páni z Trojvěží vlastní ukecanou Pětku. Renovi při jeho cestě za dobrodružstvím zkříží cestu létající Osmička, tlupa lapků, démoni, žoldáci lačnící po jeho meči i krásky v nesnázích. Nejvíc mě zaujala akční scéna na prámu s rukojmími a putování klášterní knihovnou. Sympatický hrdina s ostrým Mečem a jeho dobrodružství jsou příjemným počtením s humornými průpovídkami a napínavými souboji. Ráda si přečtu pokračování ze Šerých krajin.
Kniha Meč a jeho rytíř v seznamech
2015 | Marellion |
2012 | Pevnost zoufalství |
2023 | Meč a jeho rytíř |
2023 | Asterion: Úsvit nových bohů |
2007 | Na věky věků: Almanach mladých autorů |
Na tuhle knihu jsem se těšil od chvíle, kdy jsem si v Žoldnéřích fantazie přečetl povídku Nejlepší přítel rytíře a kde zároveň byla informace, že autor chystá román s rytířem a jeho mluvícím mečem. A těšil jsem se oprávněně, protože to bylo vskutku poutavé dobrodružství, plné veselých i smutných momentů. Příběh se sympatickým hrdinou mě bavil od začátku do konce. Jednu výtku bych ovšem měl, protože teď budu ve všech rytířských fantasy postrádat mluvící meč :) Snad se brzy dočkáme pokračování.