Meč pro krále přehled
Michal Zmítko
Temná zákoutí středověku, zrada, spiknutí a láska. Historický román odehrávající se na počátku vlády mladého Jana Lucemburského L. P. 1314 Poklidné městečko Přelouč je otřeseno vraždou místního kováře. Proč by někdo zabíjel kováře? Zvlášť, když se z kovárny zdánlivě nic neztratilo. Tragická událost překvapivě spustí řetězec událostí a zasáhne i do života mladé dívce Tereze, která právě prožívá svou první lásku. Kovářův syn Michael, který chce otcovu záhadnou smrt objasnit, záhy pochopí, že ve hře je mnohem víc, než by se na první pohled mohlo zdát, nejde totiž o nic menšího, než je spiknutí proti panovníkovi.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Meč pro krále. Přihlašte se a napište ho.
![Atara16 Atara16](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/171586/m_atara16-38D.jpg?v=1655303830)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Doufam, ze autor bude ve sve tvorbe pokracovat! Za me super a klidne bych snesla vic rosahly konec.
![Peťulka3 Peťulka3](https://www.databazeknih.cz/img/users/49_/49460/m_petulka3-BUo.png?v=1631551050)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Trošku pomalejší rozjezd, ale musím říct, že pak to nabralo ty správné otáčky. Velmi povedený příběh, který člověka vtáhne. Ráda bych si přečetla od tohoto spisovatele něco dalšího.
Dny v knihkupectví Morisaki, Pavučina lstí a další knižní novinky (7. týden)
11.02.2024
Kniha Meč pro krále v seznamech
v Mé knihovně | 56x |
Knížku jsem si přečetla, protože téměř celý život žiji v Přelouči, kde se děj odehrává. Ale zároveň chci upozornit na velmi povedenou a poutavou obálku, která na první pohled rozhodně zaujme. Styl psaní není ještě úplně vyšperkovaný, ale i tak se dá knížka přečíst, neboť je děj nabytý zvraty a čtenář se tak rozhodně nenudí.