Mechanika lásky (2023) | Databáze knih

Mechanika lásky přehled

Mechanika lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516120/bmid_mechanika-lasky-pqR-516120.jpg 4 98 98

To poslední, nad čím by Bel chtěla přemýšlet, je budoucnost. Přihlášky na vysokou? Nechte se vysmát. Mimoškolní aktivity? To určitě. Pak se ale ve škole projeví její nadání pro robotiku, a Bel tak musí začít docházet na robotický seminář. Je to povinné, a co hůř, spolužáci z robotiky ji úplně ignorují. Kapitán týmu Teo se domnívá, že Bel by mohla být zajímavým přínosem, zvlášť teď, když se všichni připravují na celostátní soutěž – dokud nedojde na první výměnu názorů. Bel je totiž nějaká soutěž úplně ukradená, zatímco Teo nežije pro nic jiného. Jsou jako z jiných světů. Pak se ale mimoškolní aktivity začnou protahovat dlouho do noci, a oni si začnou uvědomovat, jak dobře se vzájemně doplňují... Vtipná a chytrá romance od autorky světoznámé Atlasovy šestky.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (CZ)

My Mechanical Romance, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mechanika lásky. Přihlašte se a napište ho.

kniha_je_laska
06.02.2025 4 z 5

Tahle audiokniha mě zaujala obálkou, interprety a pak i anotací. Knihu z robotického prostředí jsem asi ještě nečetla, tak to pro mě byla premiéra.
Střídají se tu pohledy Bel a Thea, dvou středoškoláků, kteří jsou v posledním ročníku a oba jsou v robotickém kroužku, i když zezačátku je tam jen jeden z nich dobrovolně.

V knize jsou moc hezky shrnuté starosti, které v tom věku má asi každý a to hlavně, kam jít po střední škole, co dělat s životem. Někteří o tom mají jasnou představu, ale jiní vůbec netuší, a to, jak se jich všichni ptají, tomu moc nepomáhá. S tím jsem se dokázala sžít, protože jsem tenkrát taky tápala, jelikož v tomhle věku to ví málokdo. Kromě tohoto se potýkají i s očekáváním ostatních, rozdílným chování učitelů k žákům, předsudky, starostmi a problémy doma… - bylo tu toho víc, než se na první zdálo.

Někdy na mě bylo trochu dlouhé, když Bell uvažovala, jak to chvílemi různě měnila, než se k něčemu dopracovala, a tak. Nikdy jsem nemusela fyziku, tenhle předmět mi nesedl a tady jsem si díky některým věcem lehce připomněla proč.

Interpretace byla moc pěkná. Mně víc sedly kapitoly z pohledu Thea, nejenom že mi jeho hlas k postavě sedl, ale spíš protože hlas interpretky mám spojený s Violet ze Čtvrtého křídla a chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla.

mikika
27.01.2025 3.5 z 5

milá romantikuše z prostředí prestižní střední, kde se plácá Bel, která na rozdíl od ostatních ještě neví, co chce studovat dál, a má s tím kapku problém. bylo zajímavé, jak tu není hlavní ta vztahová linka, ale spíš ten tlak na studenty.

danielawojn
16.01.2025 audiokniha 3.5 z 5

Naposloucháno jako audiokniha.

Roztomilá a lehce stravitelná YE jednohubka spíš pro mladší čtenáře - přece jen osmnáctileté hrdinky jsou jiné v podobných románcích a pak třeba v romantasy. Ke knížce bych se už nevrátila, ale zároveň nelituju času, který jsem strávila jejím poslechem.

Bell mě ze začátku rozčilovala svojí pasivitou, která minimálně v audio verzi už vyznívala jako lehká retardace, a popis jejích outfitů mě upřímně děsil, ale časem jsem jí přišla na chuť pro její veselou a uvědomělou povahu.

Autorka použila pro kulisy romantického příběhu prostředí robotiky, fyziky a matematiky, a to mě nakonec hodně bavilo. Taky klobouk dolů za to nastudování tématu, protože popisy z robotických soutěží byly skvělé, viděla jsem před očima každý zápas.

Poslední poznámka k audio verzi - Theo v podání Matouše Rumla byl báječný, role mu extrémně sedla.

Vražedná temnota, Nezkrotná říše a další knižní novinky (39. týden)

24.09.2023

Kniha Mechanika lásky v seznamech