Medúzy stárnou pozpátku: Dlouhověkost pohledem vědy přehled
Nicklas Brendborg
Elixír mládí a pramen nesmrtelnosti hledají lidé odjakživa a současný trend biohackingu to jen potvrzuje. Měříme své životní funkce, řešíme spánek a stravu…, ale můžeme se při své honbě za kvalitním dlouhým životem inspirovat i v říši zvířat? Jakou roli v dlouhověkosti hraje genetika a jak s tím vším souvisejí medúzy? Kniha mladého dánského vědce Nicklase Brendborga hledá odpovědi na otázku, zda se můžeme ve zdraví dožít vysokého věku, upozorňuje na zajímavé výzkumy z oblasti dlouhověkosti a srozumitelně a zábavně vysvětluje vědecké objevy. Dozvíte se, proč je dobré darovat krev, kdo byl autorem první diety a jak dlouho se dá vydržet bez jídla. Z nejnovějších poznatků pak vycházejí doporučení, co můžeme udělat pro to, abychom žili déle a zdravěji.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2022 , HostOriginální název:
Gopler ældes baglæns, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Medúzy stárnou pozpátku: Dlouhověkost pohledem vědy. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Bomba, vědecké poznatky o životě věčném. Zajímavé také želvušky /i ve vesmíru/ nebo víš něco o ploštěnkách ? /snadno se klonují /já tě přetrhnu...! Možno i na tři díly, protože i hlava doroste/.
Až si to přečtete, tak budete asi souhlasit, že lepší studovat zázraky přírody než vyrábět bomby a chlubit se, která vyhladí více "nepřátel". Jak krásně by mohlo být na světě. Zázraky se dějí, jen se lépe dívat.
Knihu doporučuje.
Kosti v srdci, Hrad ve Skotsku a další knižní novinky (46. týden)
13.11.2022
Kniha Medúzy stárnou pozpátku: Dlouhověkost pohledem vědy v seznamech
Autorovy knížky
2022 | Medúzy stárnou pozpátku: Dlouhověkost pohledem vědy |
No jo, většinou víme, že máme sportovat a nepřežírat se. Ale líbí se mi i postoj autora v tom, že například prodloužení života řekněme o 2-3 roky za cenu celoživotního hladovění, nebude asi pro čtenáře tak lákavé. Kniha je psaná populárně naučnou formou, takže se člověk neztrácí v nějakých cizích termínech apod. Možná je to ale na úkor hloubky ponoření do jednotlivých témat.
Každopádně je stravitelnou formou podáno, jakým směrem se vyvíjí trendy výzkumu stárnutí a délky života zejména s ohledem na použitelnost principů, "vyzkoumaných" zvířaty a jinými organismy, u lidského druhu.
Líbí se mi tento styl podání informací, našla jsem si tu pro sebe i něco nového, takže mohu doporučit. Stojí za to se alespoň nad popsanými skutečnostmi zamyslet.
Genetiku neovlivníme, ale spousta toho ještě upravit půjde...