Medvedík Pú přehled
A. A. Milne
Pôvabná rozprávková knižka o príhodách malého medvedíka a jeho priateľov s pôvodnými ilustráciami E. H. Sheparda. Každá nová generácia detských čitateľov nanovo prežíva s Medvedíkom Pú a jeho kamarátmi Prasiatkom, Híkajom, Krištofom Robinom a Tigrom hrdinské skutky a zázračné dobrodružstvá. Postava medvedíka bola inšpirovaná hračkou, s ktorou sa zvykol hrávať autorov syn. Kniha Medvedík Pú, ktorá prvýkrát vyšla v roku 1926, dostala cenu Najčítanejšia detská kniha.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2002 , Slovart (SK)Originální název:
Winnie-the-Pooh / The House at Pooh Corner, 1928
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Medvedík Pú. Přihlašte se a napište ho.
Jako dospělý vnímám Medvídka Pú úplně jinak. Nevím, jak malé děti bavit, ale asi má nějaké podobné kouzlo jako Malý princ.
Víc než dobrá ta kniha není. Při předčítání dětem jsem vždy ocenil zápletku a charaktery postav. Ovšem dialogy jsou úplně ujeté. A to ne vesele ujeté, ale že standardně nemají hlavu ani patu a často vůbec nikam nevedou. A vzhledem k tomu, že ty dialogy tvoří podstatnou část každého příběhu, tak je to trošku peklo. No ale děcka usnula, takže za lidovku
Kniha Medvedík Pú v seznamech
v Přečtených | 1 083x |
pohádky pro děti med zvířátka životní styl oslíci pro začínající čtenáře medvídek Pú prasátka, vepřiAutorovy další knížky
1978 | Medvídek Pú (20 příběhů) |
1931 | Dobrodružství medvídka Pů |
1924 | Tajemství Červeného domu |
2000 | Dva lidé |
2013 | Když jsme byli velmi mladí |
K Medvídkovi Pů jsem vrátila, protože jsem hledala hezké pohádky, které jsem namlouvala svým vnoučatům do adventního kalendáře. A tak jsem se začetla, až jsem ho přečetla celého. Dospělý vnímá postavičky jinak než děti, ale to se mi na tom právě líbí. A výrok malého medvěda:
"Jaký je dnes den?" zeptal se Pů.
"Dnes je dnes" vypísklo Prasátko.
"Můj nejoblíbenější den." řekl Pů
- no, není to moudro světa?