Medzi korzármi přehled

Medzi korzármi
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136866/bmid_medzi-korzarmi-WW3-136866.jpg 4 28 28

Dobrodružno-historický román z obdobia, kedy sa končilo panstvo alžírskych, tureckých a iných arabských korzárov. Na pozadí rušných historických udalostí sa odohráva dramatický príbeh, ktorého hrdinami sú príslušníci dvoch bohatých janovských rodín - Parvisiovcov a Gravelliovcov.

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Mladé letá
Originální název:

Unter korsaren verschollen , 1967


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Medzi korzármi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

kacaabba
15.04.2023 4 z 5

Začátek knihy na mne zapůsobil velkolepě. Říkal jsem si, ty jo, možná něco jako Pouští a pralesem od mého oblíbeného Sienkiewicze. Ale pak se autor začal "dopouštět" klasických šablon dobrodružných knih a úroveň klesala s postupující knihou. Úroveň pro dospělého čtenáře, který "neujíždí" na dobrodružných knihách. Jinak pro mladé lidi, kteří by po takovém tématu sáhli, si myslím, je moc prima a za přečtení rozhodně stojí.

m_martina
08.05.2021 5 z 5

Tuto knihy četly obě moje děti, když byly ještě ve věku teenagerů. Dokonce i syn byl nadšený, přestože toho nepřečetl moc. Nakonec jsem si knihu přečetla také já a byla jsem příjemně překvapená.


n.ezn.amy
15.10.2020 5 z 5

Tuto knihu jsem v dětství přečetl snad 3x . Zlotřilý janovský obchodník Gravelli poskytuje alžírským korzárům informace o lodích, které oni přepadávají pro kořist a prodej přeživších do otroctví. Činí to mimo jiné proto, aby zničil konkurenční rodinu Parvisiovců, která padne do zajetí. Napínavá kniha plná zvratů, která vás přinutí jí dočíst co nejrychleji, abyste věděli jaký bude konec. Kdo má rád dobrodružnou literaturu, ze které je cítit slaný vítr vanoucí od moře co nadouvá plachty lodí, tak tato je určená přímo pro něj

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Medzi korzármi v seznamech

v Přečtených42x
v Doporučených1x
v Knihotéce57x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

pomsta dobrodružství korzáři únosy

Autorovy další knížky

Werner Legère
německá, 1912 - 1998
1977  84%Sám mezi korzáry
1987  100%Bol som v Timbuktu