Megalodon: Pátrání po nejstrašnějším mořském predátorovi přehled
Jan A. Novák
![Megalodon: Pátrání po nejstrašnějším mořském predátorovi Megalodon: Pátrání po nejstrašnějším mořském predátorovi](https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82086/bmid_megalodon-patrani-po-nejstrasnejsim-morskem-predatorovi.jpg?v=1734954222)
Obrovský žralok Carcharodon megalodon v dospělosti dosahoval délky od 19 do neuvěřitelných 30 metrů. Autor shromáždil veškeré dostupné informace, získané jak vlastním pátráním, tak z ostatních zdrojů, a předkládá nejkomplexnější pojednání o tomto nejvražednějším predátorovi všech dob.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Megalodon: Pátrání po nejstrašnějším mořském predátorovi. Přihlašte se a napište ho.
![Lusa Lusa](https://www.databazeknih.cz/img/users/44_/441/m_lusa-sop.jpg?v=1694634154)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Oceán je z 95 % procent neprozkoumané území a co my víme, někde tam může být. Jinak skvělá kniha, která mě obohatila o další neznámé poznatky.
![harena harena](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/107013/m_107013-ms1.jpg?v=1459855084)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Motto:
Nevěř tomu, čemu nerozumíš, ale nezavrhuj to, co jsi neprozkoumal.
Karel Čapek
Velice zajímavá kniha, nabitá informacemi nejen o megalonovi, ale i mnoho a mnoho zajímavosti o dalších druzích žraloků. Zabrousí také na území dnešních Čech, kde nejstarší moře, pro jehož existenci jsou přesvědčivé geologické úkazy, bylo před 600 miliony let, o devonském moři, které zaplavilo Čechy před 365 miliony lety, o četných nálezech a zkamenělinách. Předkládá pro i proti a čtenáři udělej si názor sám. Skvělé.
str. 304
Současná existence megalodona - pro a proti
+nálezy nefosilizovaných zubů
+vyprávění havajských domorodců
+svědectví rybářů
+útok na rybářský kutr Rachel Cohen i jiné lodě
-nebyl pozorován a popsán vědci
-nebyl uloven
-neexistují preparáty
-neexistuje filmový záznam
I pro laiky velice zajímavá kniha
Kniha Megalodon: Pátrání po nejstrašnějším mořském predátorovi v seznamech
v Mé knihovně | 12x |
2011 | ![]() |
2008 | ![]() |
2011 | ![]() |
2013 | ![]() |
2017 | ![]() |
Temné a nepředstavitelně rozlehlé hlubiny zemských oceánů, ze kterých mrazí. Co se v nich skrývá? Co se z nich ještě vynoří?
Sám na malém člunu, v dohledu kolem jen voda a pod sebou něco, co může jedním stiskem čelistí ukončit všechno. Strach a později šílenství.
Noční můra.
Strach z nekonečna a z toho, co se v něm může skrývat. Fascinující? Pro mne určitě. A pro vás?