Melancholie a dobrodružnost stavění - 25 zapomenutých staveb přehled
Gottfried Müller
Česko–německá publikace 25 dobrodružných architektonických příběhů – portrétů ztracených domů, německého výtvarníka Gottfrieda Müllera. Příběhy vypraví o útrapách stavění, podivnostech stavebníků a vrtoších investorů.
Literatura naučná Architektura
Vydáno: 2017 , Cosa.czOriginální název:
Schwermut und abenteuer des Hausbaus: 24 Portraits verlorener Gebäude
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Melancholie a dobrodružnost stavění - 25 zapomenutých staveb. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Melancholie a dobrodružnost stavění - 25 zapomenutých staveb v seznamech
Neuvěřitelně poetický, příjemný a zároveň inspirující obsah. Každý příběh je něčím jiný a přesto je jakoby dílkem v jedné skládačce, která jako celek sděluje obhajobu podivnosti, tajemnosti, náhodě a nepopsatelné kvalitě, která jde proti současným tendencím naší striktní a jaksi sterilní, vypočitatelné kultuře.
Na stránkách je nám jemným a důvtipným způsobem předáván cit a motivace k odhalování takových zdánlivých nedokonalostí. Normální procházka ať už po vesnici, městě nebo krajině se tak změní v pátrací akci, kdy je nutno rozřešit záhadu každého podivného domu.
Kniha tak skutečně přispívá k tomu, abychom si více vážili pestrosti kolem sebe a odnaučili se ji bezmyšlenkovitě odstraňovat.