Mengeleho zmiznutie přehled

Mengeleho zmiznutie
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391028/bmid_mengeleho-zmiznutie-BiV-391028.jpg 4 33 33

Píše sa rok 1949. Jozef Mengele prichádza loďou do Argentíny. Skrytý za rôznymi pseudonymami sa bývalý doktor-mučiteľ z Osvienčimu nádeja, že si bude žiť nový bezstarostný život v Buenos Aires. Perónova Argentína je benevolentná, celý svet by najradšej zabudol na nacistické zločiny. Ale hon sa spúšťa nanovo a esesácky doktor uteká najprv do Paraguaja a neskôr do Brazílie. Uteká z jednej skrýše do druhej, v prestrojení, pod rôznymi falošnými identitami, žije sústavne v neistote, až do samého konca, svojej záhadnej smrti na pláži v São Paule v roku 1979. Ako mohol esesácky doktor unikať celých tridsať rokov? Kniha Mengeleho zmiznutie je napínavý pohľad do temnoty. Bývalí nacisti, agenti Mossadu, chamtivé ženy a diktátori vo svete skorumpovanom fanatizmom, peniazmi a vlastnými ambíciami. Geopolitický triler o Mengeleho absurdnom putovaní po povojnovej Južnej Amerike.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Marenčin PT
Originální název:

La disparition de Josef Mengele, 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mengeleho zmiznutie. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (8)

francouz
16.09.2019 4 z 5

Nečekal jsem, že se dozvíme něco z konspiračních teorií, kterých se na toto téma vyrojilo určitě mnoho, i to je zde vlastně popisováno, zejména o nejznámějším hledači nacistických vrahů o S. Wiseenthalovi.
Je to takový pokus o sondu do nitra člověka, který stál za největšími hrůzami 2 světové války. Ano Anděl smrti, byla lidská zrůda, bez kousku citu.
To, že by se pokoušle schovat, za státní mašinerii, omlouvání toho co vlstně bylo učiněno vzájmu pokroku, no to je opravdu silné kafe.
To, že byl zřejmě neustále "na cestách" to si dokáži představit, ale to ostatní je krásná fikce, pokus o román, který by nám měl vykreslit bývalého nadčlověka, který se krčí někde v ústraní, aby na něj nedopadla ruka zákona. Knížce se nedá ubrat spád a dějová linka se hrně kupředu k nevyhnutelnému konci, ale vy si stále říkáte, nebylo to malinko jinak, ....

Princezna22
25.04.2019 1 z 5

Od knihy jsem čekala něco jiného než jsem ve skutečnosti dostala.. Kniha se mi proto nelíbila.


DominaCZ
27.03.2019 1 z 5

Mně se nelíbilo politické pozadí, neustále zmiňovaný Peron a Evita, přátelstvíčko v kavárnách s jinými ex-esesmany, kterým tajně špitá, že on je Mengele apod.
Čekala jsem skutečný román psaný ním-Mengelem, a ne popis o něm a jeho okolí, s kým kecává nebo toho že má plochý břicho a pořád mu stojí jako dřív apod.
Čekala jsem něco jiného.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (1. - 7. října)

01.10.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mengeleho zmiznutie v seznamech

v Přečtených42x
ve Čtenářské výzvě10x
v Knihotéce12x
v Chystám se číst46x
v Chci si koupit16x