Iluze přehled
Henrik Fexeus , Camilla Läckberg
Mentalista / Mina Dabiri a Vincent Walder série
1. díl >
Jediný způsob, jak ho dopadnout, je být o krok před ním Před zábavním parkem ve Stockholmu objeví policie tělo ženy v bedně probodané meči. I když to na první pohled připomíná nepovedený kouzelnický trik, záhy je jasné, že se jedná o mimořádně brutální vraždu. Totožnost oběti však zůstává záhadou a případ se nehýbe z místa. Policistka Mina Dabiriová nakonec nevidí jinou možnost než požádat o pomoc Vincenta Waldera, mentalistu a odborníka na lidskou psychiku i magii. Ačkoli Vincent zpočátku není spoluprací nijak nadšený, probudí se v něm hluboko zasunuté vzpomínky. Spolu s Minou, která rovněž bojuje se svými démony, si během vyšetřování uvědomí, že pronásledují nelítostného sériového vraha. A ten jako by se snažil Vincentovi něco říct. Podaří se jim ho zastavit, než bude obětí víc?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2022 , MetaforaOriginální název:
Box, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Iluze. Přihlašte se a napište ho.
Tak po přečtení série Erika a Patrik, jsem se pustila do série Mentalista, Iluze mám přečteno a pouštím se do druhého dílu Kult. Jsem velice spokojená, paní Camilla nezklamala. Mám ráda tuto autorku, vše co jsem od ní přečetla se mi líbilo. Mohu doporučit
Príbeh som hltal jedným dychom po boku Vincenta a Miny. Koniec nebol chvalabohu odfláknutý a užil som ho. Doporučujem a teším sa na pokračovanie. 4/5*
Fantom – strhující finále napínavé trilogie
10.11.2024
Když spadne maska, Stín ve dveřích a další knižní novinky (19. týden)
08.05.2022
Kniha Iluze v seznamech
Možný spoiler:
Tak tohle bylo výborné. Iluze od Camilly Läckberg a Henrika Fexeuse, to je první a vydařený díl pro mne nové série. O knize: Ve Stockholmu je nalezena bedna na kouzelnické triky a jsou v ní meče. Ano, bedna samozřejmě nebyla prázdná a vrah vraždí své oběti podle iluzionistických triků. Totožnost oběti je neznámá a policie se s případem nemůže pohnout z místa. Policistka Mina Dabiriová se obrací na Vincenta Waldera, mistra magie a mentalistu, který toho ví hodně o lidské psychice a policie doufá, že by jim Vincent mohl pomoci s náhledem na myšlení vraha. Vincent zpočátku váha, nakonec ale svolí a stane se policii užitečným pomocníkem. Mina i Vincent mají své třinácté komnaty a díky případu se musí i Vincent opět ponořit do minulosti. Jenže vrah se navíc pokouší Vincentovi něco sdělit pomocí těchto vražd. Dokáže Vincent spolu s policií zprávu včas dešifrovat, než zemře další oběť? To už si přečtěte sami. Věřím, že vás kniha mile překvapí, tak jako mne. :-) Je to poutavé čtení, nechybí napětí, které graduje, dvě dějové linky, vyšetřovací postupy, skvělé Vincentovy vhledy do vyšetřování, velmi sympatická Mina i zbytek vyšetřovatelů, odkrývání soukromí Vincenta a Miny a hlavně postupné odhalování vraha, kdo, jak a proč? Vraha se mi podařilo tipnout částečně, kniha mě hodně zaujala, střed byl maličko slabší. Wau efekt se na konci konal. Takže hodnotím pěti hvězdami a doporučuji tuto knihu jako výbornou detektivku. :-) Jsem zvědavý na druhý díl. :-)