Iluze přehled
Henrik Fexeus , Camilla Läckberg
Mentalista série
1. díl >
Jediný způsob, jak ho dopadnout, je být o krok před ním Před zábavním parkem ve Stockholmu objeví policie tělo ženy v bedně probodané meči. I když to na první pohled připomíná nepovedený kouzelnický trik, záhy je jasné, že se jedná o mimořádně brutální vraždu. Totožnost oběti však zůstává záhadou a případ se nehýbe z místa. Policistka Mina Dabiriová nakonec nevidí jinou možnost než požádat o pomoc Vincenta Waldera, mentalistu a odborníka na lidskou psychiku i magii. Ačkoli Vincent zpočátku není spoluprací nijak nadšený, probudí se v něm hluboko zasunuté vzpomínky. Spolu s Minou, která rovněž bojuje se svými démony, si během vyšetřování uvědomí, že pronásledují nelítostného sériového vraha. A ten jako by se snažil Vincentovi něco říct. Podaří se jim ho zastavit, než bude obětí víc?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2022 , MetaforaOriginální název:
Box, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Iluze. Přihlašte se a napište ho.
Výborný začátek nové série. Už jsem se pustila do druhého dílu.
Spojení Camilly Lackberg, severské královny krimi a mentalisty Henrika Fexeuse se povedlo. Moc doporučuji.
Možný spoiler:
Tak tohle bylo výborné. Iluze od Camilly Läckberg a Henrika Fexeuse, to je první a vydařený díl pro mne nové série. O knize: Ve Stockholmu je nalezena bedna na kouzelnické triky a jsou v ní meče. Ano, bedna samozřejmě nebyla prázdná a vrah vraždí své oběti podle iluzionistických triků. Totožnost oběti je neznámá a policie se s případem nemůže pohnout z místa. Policistka Mina Dabiriová se obrací na Vincenta Waldera, mistra magie a mentalistu, který toho ví hodně o lidské psychice a policie doufá, že by jim Vincent mohl pomoci s náhledem na myšlení vraha. Vincent zpočátku váha, nakonec ale svolí a stane se policii užitečným pomocníkem. Mina i Vincent mají své třinácté komnaty a díky případu se musí i Vincent opět ponořit do minulosti. Jenže vrah se navíc pokouší Vincentovi něco sdělit pomocí těchto vražd. Dokáže Vincent spolu s policií zprávu včas dešifrovat, než zemře další oběť? To už si přečtěte sami. Věřím, že vás kniha mile překvapí, tak jako mne. :-) Je to poutavé čtení, nechybí napětí, které graduje, dvě dějové linky, vyšetřovací postupy, skvělé Vincentovy vhledy do vyšetřování, velmi sympatická Mina i zbytek vyšetřovatelů, odkrývání soukromí Vincenta a Miny a hlavně postupné odhalování vraha, kdo, jak a proč? Vraha se mi podařilo tipnout částečně, kniha mě hodně zaujala, střed byl maličko slabší. Wau efekt se na konci konal. Takže hodnotím pěti hvězdami a doporučuji tuto knihu jako výbornou detektivku. :-) Jsem zvědavý na druhý díl. :-)
Fantom – strhující finále napínavé trilogie
10.11.2024
Když spadne maska, Stín ve dveřích a další knižní novinky (19. týden)
08.05.2022
Kniha Iluze v seznamech
v Mé knihovně | 224x |
Objevila jsem novou oblíbenou spisovatelku. Kniha byla napínavá, hlavní postavy jsem si zamilovala a nemůžu se už dočkat, až se pustím do dalšího dílu:)