Iluze přehled

Iluze
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493194/bmid_iluze-5Uu-493194.jpg 4 362 362

Jediný způsob, jak ho dopadnout, je být o krok před ním Před zábavním parkem ve Stockholmu objeví policie tělo ženy v bedně probodané meči. I když to na první pohled připomíná nepovedený kouzelnický trik, záhy je jasné, že se jedná o mimořádně brutální vraždu. Totožnost oběti však zůstává záhadou a případ se nehýbe z místa. Policistka Mina Dabiriová nakonec nevidí jinou možnost než požádat o pomoc Vincenta Waldera, mentalistu a odborníka na lidskou psychiku i magii. Ačkoli Vincent zpočátku není spoluprací nijak nadšený, probudí se v něm hluboko zasunuté vzpomínky. Spolu s Minou, která rovněž bojuje se svými démony, si během vyšetřování uvědomí, že pronásledují nelítostného sériového vraha. A ten jako by se snažil Vincentovi něco říct. Podaří se jim ho zastavit, než bude obětí víc?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Metafora

Box, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Iluze. Přihlašte se a napište ho.

Elapheg
05.12.2024 5 z 5

Možný spoiler:
Tak tohle bylo výborné. Iluze od Camilly Läckberg a Henrika Fexeuse, to je první a vydařený díl pro mne nové série. O knize: Ve Stockholmu je nalezena bedna na kouzelnické triky a jsou v ní meče. Ano, bedna samozřejmě nebyla prázdná a vrah vraždí své oběti podle iluzionistických triků. Totožnost oběti je neznámá a policie se s případem nemůže pohnout z místa. Policistka Mina Dabiriová se obrací na Vincenta Waldera, mistra magie a mentalistu, který toho ví hodně o lidské psychice a policie doufá, že by jim Vincent mohl pomoci s náhledem na myšlení vraha. Vincent zpočátku váha, nakonec ale svolí a stane se policii užitečným pomocníkem. Mina i Vincent mají své třinácté komnaty a díky případu se musí i Vincent opět ponořit do minulosti. Jenže vrah se navíc pokouší Vincentovi něco sdělit pomocí těchto vražd. Dokáže Vincent spolu s policií zprávu včas dešifrovat, než zemře další oběť? To už si přečtěte sami. Věřím, že vás kniha mile překvapí, tak jako mne. :-) Je to poutavé čtení, nechybí napětí, které graduje, dvě dějové linky, vyšetřovací postupy, skvělé Vincentovy vhledy do vyšetřování, velmi sympatická Mina i zbytek vyšetřovatelů, odkrývání soukromí Vincenta a Miny a hlavně postupné odhalování vraha, kdo, jak a proč? Vraha se mi podařilo tipnout částečně, kniha mě hodně zaujala, střed byl maličko slabší. Wau efekt se na konci konal. Takže hodnotím pěti hvězdami a doporučuji tuto knihu jako výbornou detektivku. :-) Jsem zvědavý na druhý díl. :-)

Tučňák492
30.11.2024 5 z 5

Tak po přečtení série Erika a Patrik, jsem se pustila do série Mentalista, Iluze mám přečteno a pouštím se do druhého dílu Kult. Jsem velice spokojená, paní Camilla nezklamala. Mám ráda tuto autorku, vše co jsem od ní přečetla se mi líbilo. Mohu doporučit

FilipHaring
17.10.2024 4 z 5

Príbeh som hltal jedným dychom po boku Vincenta a Miny. Koniec nebol chvalabohu odfláknutý a užil som ho. Doporučujem a teším sa na pokračovanie. 4/5*

Fantom – strhující finále napínavé trilogie

10.11.2024

Když spadne maska, Stín ve dveřích a další knižní novinky (19. týden)

08.05.2022

Kniha Iluze v seznamech