Kult přehled
Camilla Läckberg , Henrik Fexeus
Mentalista série
Za slunečného letního dne se z mateřské školy ve Stockholmu ztratí pětiletý chlapec. Všechny stopy nasvědčují únosu. Policistka Mina Dabiriová i její kolegové vědí, že jim jde o čas. Brzy zjišťují souvislost s dřívějším zmizením stejně staré dívky, které skončilo tragédií. Zdá se, že nebezpečí hrozí i dalším dětem. Zločiny jsou pečlivě naplánované a nesou rituální znaky. Je možné, že v pozadí stojí nějaká tajemná sekta? Mina se opět rozhodne do případu zapojit mentalistu Vincenta Waldera. Od dramatických událostí před dvěma lety se neviděli, ale stále je pojí zvláštní pouto. Mina však ještě neví, že tentokrát se vyšetřování velmi úzce dotkne i jí. Čas se krátí, pachatel rozehrává ďábelskou šachovou partii a hledá si oběti mezi těmi nejzranitelnějšími Podaří se Mině a Vincentovi zakročit včas?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2023 , MetaforaOriginální název:
Kult, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kult. Přihlašte se a napište ho.
Kult volně navazuje na Iluzi, kterou jsem přečetla před necelým rokem a stejně jako první díl, i tento je, co se týče vyšetřování a celkové uvěřitelnosti případu, na štíru. Vyvažuje to ale celou vyšetřovatelskou partičkou, jejich osobními životy, vztahy a problémy, které jsou bohatě popisovány. Knížce nechybí mnoho do šesti set stran a obsahuje spoustu "omáčky," ale celkově mě baví, právě díky nevšednímu detektivnímu týmu. Až nastane ta správná chvíle, sáhnu i po třetím, posledním kousku.
Když začnete číst knížku a hned na začatku je napsaný,že bylo v kanceláři takový horko,že jim stekl pod do očí,bude horko i vám,ale když je to psaný pak na každé druhé straně až do konce, přestane vás do bavit. Ano,já sem pochopila,že tam bylo vedro!, to bych chtěla říct autorce. Proč to tam furt musela tahat? Tohle nechápu. A tolik,tolik nudných věcí,co popisovala,který tam vůbec být nemusely, kniha by byla o 250 stránek kratší. A ničemu by to nevadilo. Těšila jsem se,až budu na poslední stránce. Ceká na mě její 3.díl a opravdu doufám,že to nebude takový utrpení,jinak do další už nejdu.
Fantom – strhující finále napínavé trilogie
10.11.2024
Milovníci / Fanoušci thrillerů zbystřete! Hvězdná spisovatelská dvojice se vrací
13.11.2023
Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)
05.11.2023
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Kult v seznamech
v Mé knihovně | 147x |
Tak druhý díl přečteno. Moc hezky se to četlo, akorát pro mě hodně smutný příběh, protože se jednalo o vraždy malých dětí. Doufám, že ve třetím díle budou figurovat opět Mina i Vincent. Obě postavy mám ráda.