Mesiáš přehled

Mesiáš
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171158/mesias-171158.jpg 2 8 8

„Svým Mesiášem Andrei Codrescu zaběhl na trávník Isaaka Singera, kde se nadskutečno mísí s nadpřirozenem, s brilantně utkanými postavami z konce století a kde se spřádají rozhovory s různými sektami, poblázněnými přelomem milénia. Pradávné touhy po věčnosti se mísí se špičkovou technikou modemů… Co vlastně znamená spasení v éře digitální mánie? Codrescu pátral po odpovědích tak zaujatě, až mu z toho hořely uši.“ Ed Sanders... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Netopejr
Originální název:

Messiah , 1999


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mesiáš. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

R47
23.01.2021 odpad!

Metla to vystihla přesně.

Metla
29.01.2019

Hrát s touto knihou šachy, položila bych krále a přiznala porážku. Codrescu má příjemně svěží, barvitý styl psaní, ale tématicky mě "Mesiáš" neoslovil. Jste-li příznivci jazzu, měkkých drog, lehce alternativního stylu života, zajímají vás teologické otázky a máte smysl pro absurdno, nejspíš se vám tenhle román trefí do vkusu. Já se dostala na stranu 145 a na zbývajících 400 jednoduše postrádám dostatečné nadšení. Počkám pár (desítek) let, jestli náhodou do "Mesiáše" duševně nedorostu.
Pravděpodobně bych dokázala dočíst, ovšem proč se koupat ve vlažné vodě, pokud si mohu pustit teplou? No jo, těším se do vany, tak já ten příměr upřesním: proč otáčet stránky z čiré tvrdohlavosti, když kolem sebe mám desítky jiných knih, se kterými bych měla být kompatibilnější? Zdržím se hodnocení, z toho zdolaného minima bych však souhlasila se zdejším +/- průměrem.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mesiáš v seznamech

v Přečtených15x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst1x

Autorovy další knížky

Andrei Codrescu
rumunská, 1946
1999  45%Mesiáš
2007  30%Vládkyňa krvi