Mesiáš přehled
Hana Blochová
Kniha přináší nový pohled na život Ježíše a jeho duchovní odkaz. Všímá si méně známých písemností i výpovědi uměleckých památek Egypta, Sýrie, Turecka a Evropy, jež autorka sama navštívila. Dokládá, že Ježíš byl egyptským chrámovým učencem, zasvěceným mystérií a gnostikem z okruhu Šimona Mága a zcela nově se zaměřuje také na odkaz jeho dvanácti učednic, zakladatelek janovských křesťanských obcí. Současně odkrývá roli Ježíšových apoštolek pro středověkou Evropu a význam Sýrie pro vznik prvních křesťanských kosmopolitních komunit. Důležitou kapitolu knihy tvoří také korespondence Ježíše s králem Abgarem z doby jeho ukřižování a sdělení mystika Jakuba Lorbera.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mesiáš. Přihlašte se a napište ho.
Poutavè čtenì,spousta informacì o životĕ Ježìše,jeho učenì.Doporučuji tĕm koho fascinuje Ježìš a chtĕjì načerpat i informace kterè nenajdou v evangelijìch.
Kniha Mesiáš v seznamech
2017 | Magisterium Karlštejna |
2011 | Pyramidy, obři a zaniklé vyspělé civilizace u nás |
2007 | Marie z Magdaly a ženy v životě Ježíše |
2023 | Strážkyně paměti |
2012 | Mysterium Karlštejna |
Uznávám snahu autorky o netradiční pohled na Ježiše, ale kniha se mi nelíbila, připadala mi nesmírně chaotická a poměrně hodně čerpala od jiných autorů.