Měsíc a jmelí přehled

Měsíc a jmelí
https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76643/bmid_mesic-a-jmeli-H68-76643.jpg 4 22 22

Guy Westrope, hrabě z Bucklandu, není zvyklý, aby se někdo protivil jeho přání, a proto ho nesmírně překvapí, když se setká se slečnou Hester Lattimerovou. Ta rozhodně odmítne jeho žádost, aby mu prodala dům, který si právě zakoupila a kde hodlá začít nový život. Nevadí jí, že tento dům, jemuž se přezdívá Měsíční, má strašidelnou pověst. Jí se líbí i přes podivné věci, které se v něm dějí. Dokonce podezřívá hraběte z Bucklandu, že v pozadí těchto záhad stojí právě on. Hester však záleží hlavně na tom, aby nezjistil nic o její skandální minulosti.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Harlequin

Moonlight and Mistletoe, 2006

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Měsíc a jmelí. Přihlašte se a napište ho.

Zupote
05.01.2025 3 z 5

Postupné rozkrývání tajemství kolem Měsíčního domu mělo kouzelnou atmosféru.
Detektivní i romantická linka mi přišla skvělá tak do půlky knihy, později tomu trochu došel dech.
Závěr celkem očekávatelný.
Hlavní hrdinka Hester je skvělá. Snad první nositelka toho jména v historických romancích, která není přespříliš afektovaná. Je hezky upřímná, sebevědomá. Působí vyzrále, ale má v sobě i zbrklou dobrohloupost.
Nechybí vtipně postavené situace.
Líbily se mi i některé vedlejší postavy, jsou příjemně napsané ve svých specifičnostech.
Hlavni hrdina je typicky aristokratický dokonalouš se vším všudy. Má zde ale mnohem mín prostoru než hrdinka, tak na mě tolik nezapůsobil.

reader.007
23.01.2020 4 z 5

(SPOILER) Děvče se stínem v minulosti se nakvartýruje do opuštěné vilky v malé vesnici a zkříží tím plány do vsi nedávno nastěhovanému lordstvu. Naštěstí mají kolem sebe poměrně pestré panoptikum postav a tak jim to chvilku trvá než si padnou do náruče.

Přes maličko zdlouhavý začátek se příběh překulil do roviny skoro detektivní a tím pádem ta romantická linka netlačila tak na pilu. Navíc mě knížka párkrát dokázala i upřímně rozesmát a to nikoliv blbostí postav či děje, případně obzvlášť rozjetým tiskařským šotkem. Nebýt toho, že to s tou vášní "zkazili" těsně před koncem, mohla to být dokonce jedna z mála harlekýnek, které by bylo možné předložit i raně pubertálním dcerám.

havrmoni
01.05.2019 4 z 5

Hezký příběh.

Kniha Měsíc a jmelí v seznamech

v Mé knihovně72x