Měsíc s Pannou Marií přehled

Měsíc s Pannou Marií
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153474/bmid_mesic-s-pannou-marii-zK3-153474.png 5 5 5

Autor vybral na každý den měsíce května jeden úryvek z Písma. Ten zajímavým způsobem komentuje a na konci uvádí krátkou modlitbu vybranou z liturgických textů. Kniha je vhodná pro ty, kdo připravují májové pobožnosti a také pro každého, kdo chce prožít květen s každodenní rozjímavou modlitbou a Pannou Marií. Gianfranco Ravasi (* 1942), přední italský katolický biblista, hebraista a biblický archeolog, člen Papežské biblické komise. V roce 2007 ho papež Benedikt XVI. jmenoval arcibiskupem a zároveň předsedou Papežské rady pro kulturu. Napsal více než dvě desítky knih o různých knihách a tématech Bible a bezpočet odborných i popularizačních článků. V Itálii je známý právě pro svou schopnost předávat nejnovější poznatky biblistiky srozumitelným jazykem, proto bývá častým hostem debat na biblická témata v rádiu a televizi.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Mese con Maria , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Měsíc s Pannou Marií. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Jana512
23.05.2021 5 z 5

Tato publikace vychází z biblických textů, předobrazů Panny Marie ve Starém zákoně a její skutečné životní události ve vztahu s Ježíšem v Novém zákoně. Každé zamyšlení je ukončeno modlitbou některého známého světce k Panně Marii. V jednom rozjímání píše autor, přední katolický biblista v Itálii: "Mariina velikost nespočívá ani tak z jejího fyzického a rodičovského pouta s Ježíšem, jako z toho, že jej přijala, přivedla na svět a následovala až na Kalvárii svou vírou, postojem, nasloucháním, každodenní věrností jeho slovu." Kniha se mi líbila.

zdisule
21.09.2014 5 z 5

Vynikající sonda do dějin mariánské úcty.


Vojslava
31.05.2013 5 z 5

Výtečný průvodce mariánským měsícem květnem, dlouho už jsem neměla v ruce tak pěkný výběr úvah i modliteb. Doporučuji rozhodně i mimo květen! :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Měsíc s Pannou Marií v seznamech

v Přečtených6x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst2x