Měsíční květina přehled
Einar Turkowski
Na jednom ostrově žije ve starém kamenném domě muž. Každý den se toulá svou zahradou po spletitých stezkách, strmých schůdcích a skrytých koutech. Jednoho večera zjistí, že zrovna na jeho oblíbeném místě klíčí neznámá rostlina. Upře na ni všechnu svou pozornost. Pečuje o ni, jak nejlépe umí, a za úplňku se na ní objeví obrovské poupě. Avšak ať náš muž dělá co dělá, poupě se nechce rozvinout – až do oné magické úplňkové noci…... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: 2010 , Albatros (ČR)Originální název:
Die Mondblume, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Měsíční květina. Přihlašte se a napište ho.
Einar Turkowski mi připravil krásný zážitek se svým napůl psaným a napůl kresleným příběhem. Když jsem dočetla, přetékala má duše něhou a nadšením z toho, co někdo dokáže svou hlavou a rukama. Mohla bych si ty neuvěřitelné kresby, plné geniálních a překvapivých nápadů, prohlížet pořád dokola a také jsem to dělala. Věnovala jsem jim spoustu času, protože ta neskutečná preciznost si takovou pozornost zaslouží. Mám knihu ve své knihovně, protože se k ní rozhodně musím vracet.
Je to takový jednoduchý, docela milý příběh, ale co je na útlé knížečce nejkrásnější, jsou ilustrace. Ty jsou prostě wauuu.
Kniha Měsíční květina v seznamech
Milý malý příběh, ve kterém hlavní roli hrají úžasné ilustrace. Knížku jsem koupila za celých 10 Kč jako vyřazenou z knihovny a nechám si ji, protože se k jejímu prohlížení určitě budu vracet. Pochvala panu překladateli Radkovi Malému, názvy kvítí a všelijakých potvůrek jsou parádní. :-)