Městečko jako malované přehled
Pavel Frýbort
Petr Rybář série
Román o velkém skandálu na malém městě. Petra Rybáře vyhodili z týdeníku Kurýr, a tak si v jednom podhorském městečku koupil místní noviny jenom pro sebe. Když však přijede převzít redakci, najde bývalého vydavatele zastřeleného. Zdá se, že regionální novinařina není ani tak skandální, jako krvavá, zvláště když jde o vydírání mezi lidmi, kteří si v městečku vidí nejen do talíře, ale také do postele. Petr vytahuje váženým občanům Vysoké Hory kostlivce ze skříní a přitom zjišťuje, že jeho předchůdce byl rafinovaný vyděrač. Vloženo z: www.jasminka.cz... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Městečko jako malované. Přihlašte se a napište ho.
Hlavní hrdina sympaťák, žádné zbytečné tlachání jako z jiných knih autora. Příběh skvěle jede až do finále. Chválím.
patří k mým nejoblíbenějším knihám tohoto autora. Sama jsem přemýšlela, čím je mi tak blízká. Pochopila jsem po návštěvě rodného městečka - dokonalé vykreslení lidí maloměsta, jejich smýšlení, postoje a lpění na jistotách - zkrátka městečko jako malované. Petr Rybář, hlavní hrdina knihy, je pro mě nejsympatičtější postavou autora. Na rozdíl od Míši Najmana není Petr tak arogantní, suverénní, má reálná očekávání a jeho cynismus baví. Takže jsem mu to zadostiučinění na závěr přála i přesto, že do anděla měl daleko.
Kniha Městečko jako malované v seznamech
1988 | Vekslák |
1993 | Vekslák 2 aneb malý český bordel |
1996 | Jen jednou dostat šanci |
1990 | Přesilová hra |
1999 | Poslední soud |
Takú hlúpu knihu som už dávno nečítal. 90% z nej sú chlastanie a krčmové tlachy, vo zvyšku hlavný hrdina - tučný chmuľo, vydierač a nesympaťák, zaľúbený do seba, mudruje o živote, kláti mestské paničky a odhaľuje vrahov. U kníh mám rád mnohorozmernosť, dotyk hlbokého, nadčasového. Táto zlátanina má len jeden rozmer, priamku nudnosti a zbytočnosti, ktorá sa tiahne donekonečna.