Město duší přehled

Město duší
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416278/bmid_mesto-dusi-lbF-416278.jpg 4 212 212

Město duší série

1. díl >

Dovedete si představit, že ve světě, kde vládne přetvářka a faleš, existuje společnost, ve které je zakázáno skrývat své emoce? Kde nemůžete zatajit své pravé já? Přísně střežený vládní experiment, jehož cílem bylo lépe pochopit lidský imunitní systém, se zvrtnul. Proto bylo postaveno město, které není na žádné mapě, řídí se jinými zákony než venkovní svět a opustit jeho pomyslné hranice je pro jeho obyvatele mnohem těžší, než se na první pohled zdá. Mé jméno je Raven a v tom městě žiju. Jsem součástí komunity, která měla zůstat celému světu utajena. Ale tenhle plán nevyšel…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Město duší. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (62)

AlixPrincess
10.08.2023 odpad!

Námět mě zaujal a příběh ze začátku vypadal slibně. Jenže se pořád strašně táhl, v ději jsem se ztrácela a postavy jsem měla chuť vykuchat. Ke konci už jsem začala počítat strany a přemýšlela, jestli mám vůbec číst dál.

AnnaPanulis
12.08.2022 1 z 5

Musím se přiznat, že jsem byla velice zvědavá, když u nás vyšla tato prvotina, ještě od tak mladé autorky, ale když jsem knížku rozečetla, byla jsem zklamaná. Patřím mezi ty, kteří četli sérii Jeho temné esence, ale nebudu tu říkat, jak je to vykradené, protože vím, jak málokdo z mého okolí a mého věku, tuto sérii zná. Tudíž věřím, že podobnost témat může být čistě náhodná.

Knížka by se mi mnohem více líbila, když by mi bylo tak 11 a propukla u mě láska ke knihám. V tuto chvíli mám už však něco načteno a jsem poměrně dost náročná, co se týče slohu a ten mě u této knížky nejvíce zklamal. Mám pocit, jako by to neprošlo redakcí či jakoukoliv korekturou. Jsem si jistá, že kdyby se to nechalo ještě uzrát a dost by se zapracovalo na slohu a složitosti zápletky, mohla by to být bomba.

Chápu, že mladším čtenářům se to může určitě velice líbil, ale pro mě to už byla jen klasická ohraná romantika plná různých klišé. Tudíž mě to ani neutíkalo a četla jsem knížku dlouho, ale k tomu jsem velice často protáčela oči, anebo rovnou knihu zavírala a odkládala.

V tuto chvíli se prokousávám druhým dílem, prý má být už o dost lepší, tak se těším. Ovšem jsem tedy zvědavá i na další autorčiny počiny.


shecoola
06.06.2022 2 z 5

Ani neviem prečo (žeby pre krásnu obálku?) som mala túto knihu uloženú vo svojom "must reed". Takže keď som sa k nej konečne dostala, s chuťou som ju začala čítať. Bohužiaľ mi veľmi rýchlo došlo, že toto nebude moja šálka kávy. Mnoho podstatných vecí nebolo vysvetlených, na druhú stranu tam bolo mnoho strán, ktoré by sa dali z knihy vymazať a na deji by to nič nezmenilo. Nádejný románik medzi Raven a Chrissom ako aj tajomstvo Soulcity a schopností duší ma udržiaval v čítaní, bohužiaľ sa nekonali ani ohňostroje ani vysvetlenia a už vobec nie rozuzlenia. Veľmi pekný námet, veľmi pekná obálka, dokonca aj anotácia je napísaná zaujímavo. Ale to je (bohužiaľ) asi tak všetko. Do ďalšieho dielu rozhodne nejdem, aj keď som to chvíľu zvažovala. Recenzie na Město zrady sú však pre mňa úplne postačujúcim prečítaním druhého (záverečného) dielu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (39. týden)

22.09.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Město duší v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených284x
ve Čtenářské výzvě34x
v Doporučených15x
v Knihotéce188x
v Chystám se číst231x
v Chci si koupit68x
v dalších seznamech7x

Štítky knihy

prvotina česká literatura pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Martina Čekalová
česká, 1999
2019  72%Město duší
2020  66%Město zrady