Metafyzické příběhy 1 přehled

Metafyzické příběhy 1
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454053/mid_metafyzicke-pribehy-1-04i-454053.png 5 47 47

Autorovo beletristicko-metafyzické dílo, ač překypuje přitažlivými prvky abstrakce, neulétá kamsi do nevysvětlitelna, jak tomu bývá zejména u autorů sci-fi, ale svými filozofickými základy spočívá pevně v pravé skutečnosti, kterou Eduard Tomáš - jak se zdá - osobně zná a patrně i žije tajemnou zkušeností vlastního duchovního života. Příběhy jsou líčeny prostým jazykem, přístupným nejširší čtenářské veřejnosti. Upoutají brilantní formou dialogů, popisem nevšedních přírodních krás i bohatými duchovními zkušenostmi, které spolu s autorem zažijí čtenáři do všech hloubek a detailů.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Metafyzické příběhy 1. Přihlašte se a napište ho.

vendy246
09.10.2023 5 z 5

Strhující a dokonale vystavěné příběhy. ET popisuje vše, v co doufáme a čemu věříme, nebo nevěříme, jako možné. Zdánlivé náhody a záhadné úkazy. Otázky a odpovědi. Krásné čtení.
"To, co si zaslouží jeden každý z vás, dobré i zlé, obdrží sumou celá země jeho"

@pavlas
17.02.2021 4 z 5

Autor vytvořil příběhy prodchnuté vlastním světonázorem, který čiší z každé stránky každého příběhu. A i když jsem jeho další knihy nečetl (nepočítám-li knihu Milarepa někdy před 30ti lety), odvažuji se tvrdit, že do obou knih vložil, když ne všechny, tak zajisté většinu základních pravd a univerzálních zákonů, které objevil, jimž věřil a jež vyznával.

Astrální cestování a lucidní snění.
Převtělování duší a karmický zákon.
Svět jako projekce vlastní mysli / usmrcení ega.
Tajemná moc vlastního vědomí / programování vlastní mysli / Jasnovidectví.
Vesmír jako neosobní Bůh.
Život v přítomném okamžiku a reálná neexistence minulosti a budoucnosti.

išinda15
02.09.2018 5 z 5

Toto jsou takové moje životní knížky, vracím se k nim čas od času už 18 let, co byly vydány. Duchovní principy vsazené jako démanty do příběhů. A příběhy mají v sobě také cosi zvláštního. Já nevím proč, ale pokaždé co jsem se povídky četla vzpomněla jsem si na K. Čapka a jeho Povídky. Ne pro obsahovou podobnost, ale pro formu zpracování.

Kniha Metafyzické příběhy 1 v seznamech