Metráček 2 aneb Kosti jsou vrženy přehled
Stanislav Rudolf
Druhá část knihy METRÁČEK. Jitka se stále věnuje svému oblíbenému sportu - vrhání koulí a do toho studuje zdravotní školu a v nemocnici na praxi působí jako zdravotní sestra. S Honzou mají čistě kamarádský vztah, chodí spolu na tréninky i do tanečních. Vše je v pořádku až do chvíle, kdy Jitka začne mít pocit, že už ji Honza nemá tolik rád...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Metráček 2 aneb Kosti jsou vrženy. Přihlašte se a napište ho.
Dočteno a musím říct, že se mi dvojka líbila možná víc než jednička. Jitka už není tak nejistá, stojí nohama pevně na zemi, ale pořád si hledá své místo a lásku. Styl Stanislava Rudolfa mám moc ráda. Jeho hrdinky jsou normální holky, které mají své starosti a občas provádějí hlouposti, ale nejsou to žádné Nanynky, které se hroutí při prvním neúspěchu. A navíc jsou jeho knihy vtipné, což bývá u dívčích románů vzácné. Jeho knížky mě provázejí už dlouho a ráda se k nim vracím. A tato se mi líbila hodně. 90%
(12/23)
Čtení této knihy jsem úplně neplánovala, nicméně po přečtení prvního dílu v rámci mé Čtenářské výzvy jsem se s Jitkou Pažoutovou nedokázala rozloučit a pokračovala s druhým dílem. A dobře jsem udělala! Jitka je starší a vyspělejší, řeší nová témata, jinak přemýšlí. Chyby sice dělá stále, některé navíc dost fatální, ale oblíbila jsem si ji právě až v tomto druhém díle. Bavily mě její myšlenkové pochody, její ponaučení, trápení, hledání lásky i vtipné příběhy z rodiny. To, že se snaží zavděčit někomu, kdo ji od prvního momentu vlastně neuznával, jí přidává na lidskosti, a čtenář má pak o to větší radost, když se z tohoto nastavení začne posouvat. Na konci jsem pak cítila naději a příslib něčeho nového, co možná přijde, a celá poslední kapitola ve mně doznívala ještě dlouho. Jaká škoda, že už autor nikdy nic dalšího nenapíše. Děkujeme za tolik radosti a tvorbu nádherných nadčasových knih pro dívky.
Kniha Metráček 2 aneb Kosti jsou vrženy v seznamech
1973 | Kopretiny pro zámeckou paní |
1977 | Nebreč, Lucie |
1989 | Pusinky |
1984 | Milionová holka |
1980 | Něžně háčkovaný čas |
Kniha je sepsána stejně vtipným způsobem, jako úvodní část Metráček. Nicméně se domnívám, že nedosahuje takové kvality. Děj je méně zajímavý a také poučení, které v prvním díle funguje znamenitě, v pokračování příběhu podle mého názoru značně pokulhává a nezní příliš věrohodně. Tato kniha mi způsobem jakým je napsána velmi připomíná seriál Kamarádi. A ten jsem měla ve své době hodně ráda. Ale dnes by mě již asi tolik neoslovil. A s touto knihou je to podobné. Audiokniha je načtena velice dobře a načetla ji paní Zdeňka Černá.