Metro 2034 přehled

Metro 2034
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534732/bmid_metro-2034-65fc5a91a83c2.jpg 3 1667 1667

Metro série

< 2. díl >

Kdo hledá světlo, musí dojít až na konec tunelu Po jaderné válce, která zpustošila zemský povrch, se přeživší uchýlili do rozlehlých sítí moskevského metra, kde vytvořili zvláštní civilizaci. Její existence je však ohrožena. Obyvatelé odlehlé stanice Sevastopolskaja jsou zneklidněni, protože ze severního tunelu – jejich jediného spojení s vnějším světem – k nim přestaly pronikat jakékoliv zprávy a zásoby. Všechny průzkumné skupiny beze stopy zmizely. Za této situace chce velitel Hunter zjistit, co za tím vězí. S „kronikářem“ Homérem, který po sobě touží zanechat literární odkaz, a dívkou Sašou, dcerou svrženého vládce jedné ze stanic, se vydávají na cestu, která předurčí osudy místních obyvatel... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

Метро 2034 (Metro 2034), 2009


Interpreti: Eva Podzimková (Josefíková) , Alexej Pyško
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Metro 2034. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (288)

Elhzar
31.07.2024 3 z 5

Po prvním dílu, který mě docela bavil nastoupila dvojka a ta mi přišla taková nemastná, neslaná. Spíš než že by se něco dělo, tak postavy filozofovaly a rozjímaly nad sebou, ostatními a situací. Až ke konci se dej nějak rozjel, ale až křečovitě.

Vampirosa
28.07.2024 4 z 5

(SPOILER) Na Metro 2034 jsem neslyšela žádné dobré ohlasy, což ve mě vyvolalo obavy a rozmýšlela jsem se, jestli se mám do něj pustit.. zvláště potom, co ve mě předchozí díl vyvolal rozpaky. Ale vzhledem k tomu, že herní verzi postapokalyptického metra mám ráda, rozhodla jsem se volnému pokračování dát šanci.
Hlavního průvodce tímto nepřívětivým světem nám dělá postarší muž s přezdívkou Homér. O svém životě často přemýšlí a považuje ho za nudný. Jeho velkým snem je zažít něco, o čem by mohl napsat příběh, který si budou lidé předávat z generace na generaci. Šanci na dobrý příběh mu dá Lovec, který se ho rozhodne vzít s sebou na stanici, z níž se dlouho nikdo nevrátil. Je totiž nutné zjistit, co se tam ve skutečnosti děje.
Druhý pohled nám poskytuje Saša, která doteď živořila se svým otcem ve vyhnanství. Setkání s Homérem a Lovcem jí převrátí život naruby a vydává se poznávat krásy i hrůzy metra.
První třetina příběhu mě příliš neoslovila, ale následně, když jsem zjistila, co se na zmíněné stanici děje, se mi konečně podařilo do knížky ponořit. Každý hledá řešení problému po svém, ale není času nazbyt a je třeba jednat. Nalezneme zde rozkol mezi vykonáním zlého pro dobro většiny a riskem nabízejícím druhou šanci. Příběhem se proplétá i romantická linka, ale žádný dechberoucí románek nečekejte.
Z mého pohledu Homér často filozofuje o životě, Lovec působí jako stroj a Saša je naivní holčička, která měla většinu času více štěstí než rozumu. Hlavní hrdinové putují stanicemi metra a každý má v hlavě vlastní představu o vyřešení problému, přičemž mi Homér v mnoha případech připadal spíš jenom jako pozorovatel, který sbírá materiál pro svou knihu.
Závěrem musím říct, že sice nejsem učarovaná, ale čtení pro mě nebylo žádným utrpením a místy jsem se opravdu chtěla dozvědět, co bude dál. Škoda, že jsme se alespoň na chvilku nepodívali za Arťomem. :)


absa2611
03.07.2024 3 z 5

Zvládla jsem všechny tři díly, ale asi nejspíš jen ze setrvačnosti...
První díl ušel, doufala jsem že druhý bude lepší, což byl (ten se mi "líbil" nejvíc), třetí byl nudný a ten konec mě vyloženě naštval. Celou sérii hodnotím jako velmi slabou.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Autor trilogie Metro se setká s českými fanoušky

18.04.2016


Citáty z knihy (1)

Ne, za to nemohla stanice, ale srdce lidí, ve kterých se šířila ponurá temnota. Proti ní nebyly nic platné ani ty nejvýkonnější rtuťové výbojky.


Kniha Metro 2034 v seznamech

v Právě čtených52x
v Přečtených2 473x
ve Čtenářské výzvě134x
v Doporučených84x
v Knihotéce908x
v Chystám se číst432x
v Chci si koupit112x
v dalších seznamech9x