Mexické záhady přehled
Arnošt Vašíček
V nové knize Arnošta Vašíčka se podíváme se na záhadu Zakleté Pyramidy čaroděje, obří lebky z Chochuly, děsivé příšery Onza nebo potomků nebešťanů. Jsou mayské svatyně střeženy vraždící kletbou? Kdo vystavě studny božího světla? Co skrývá tupená parymida?
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mexické záhady. Přihlašte se a napište ho.
Je to prostě "Danikenovina" jako vyšitá. Někdy v pubertě mě takovéhle knihy docela braly, ale teď už je beru tak nějak s nadhledem. Plusem je určitě, že je kniha psaná celkem poutavě a určitě se bude líbit milovníkům záhad a konspiračních teorií. Mě se líbila i obrázková příloha a vcelku mě kniha navnadila na nadcházející cestu po Mexiku, takže splnila, co jsem od ní očekávala.
Kniha Mexické záhady v seznamech
2009 | Ďáblova lest |
2012 | Ztracená brána |
2017 | Krev démona |
2005 | Strážce duší |
2007 | Tajemství ďáblovy bible |
Vašíček nás tentokrát vzal do Mexika, kde představuje tajemné civilizace Aztéků a Mayů a představuje jejich tajemné stavby, pyramidy, nálezy a v neposlední řadě krvavý kult rituálních obětin pradávným Bohů. Sice jsou to většinou myšlenky už dříve publikované a zkoumané Dänikenem, přesto některé spekulace nad vyobrazením létajících božstev se zdají být minimálně podezřelé a podobnost Egyptských a Mexických kultur je zarážející, ať v rámci stavebních kolosů nebo orientaci v kosmickém prostoru. Moderní věda stále nenabízí uspokojivé vysvětlení a proto považuju některé z myšlenek poměrně reálné včetně pochyb o samotném zrození některých civilizací 75 %