Mezi dětmi ulice přehled

Mezi dětmi ulice
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428557/bmid_mezi-detmi-ulice-Fef-428557.jpg 5 3 3

Patnáct různých příběhů ze života ve středisku pro opuštěné děti, z africké přírody, cestování… a 10 strhujících životních příběhů dětí ulice s dobrým koncem.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mezi dětmi ulice. Přihlašte se a napište ho.

uxor
31.01.2025 5 z 5

31. leden - Mezinárodní Den dětí ulice

Nesmírně si vážím všech dobrovolníků a pracovníků organizací za obětavost, se kterou se snaží zlepšit životy dětí, které se narodily do děsivé chudoby nebo se na území jejich státu válčí.
PROTOŽE KAŽDÉ DÍTĚ MÁ PRÁVO NA DĚTSTVÍ.

Před mnoha lety jsem navštívila Afriku a od té doby jsem Přítelem dětí UNICEF.
Podívejte se prosím na stránky tohoto dětského fondu OSN a popřemýšlejte o tom, zda se nezapojit alespoň touto formou do pomoci nešťastným dětem.

Je mnoho možností finanční pomoci, ale i dobrovolnické činnosti. 220 Kč měsíčně? Několik čokolád si jistě může odpustit každý z nás a tak zajistit očkování proti tetanu, záškrtu a černému kašli pro 586 dětí!!!

Jana Jeklová se starala o dětí ulice v Nairobi v Keni a já mohu jen smeknout a poděkovat.

Nezavírejme oči i před faktem, že pomoc těchto organizací potřebují i dětí v Evropě.

Podle průzkumu Feantsa ( Evropská federace národních organizací pracujících s lidmi bez domova) z r.2022 v České republice, Německu, Belgii, Francii, Irsku a Portugalsku je odhad množství dětí bez domova ve vztahu k celkové populaci nezletilých v EU a Spojeném království téměř
400 000 dětí !!!!
ve všech členských zemích EU.

Podle autorů zprávy " pouze hluboké strukturální změny, jako zastropování nájemného, či výstavba dostupného bydlení pro rodiny s dětmi, umožní skoncovat" s dětským bezdomovectvím a nevyhovujícím bydlením dětí.

To je opravdu velmi smutné. Na jedné straně neuvěřitelný a obdivovaný luxus a na straně druhé žije 5 milonů rodin s dětmi v energetické chudobě. V Evropě!!!

Strašné.
Připojte se k pomoci dětem podle vlastních sil rozumu a citu.

barunka66
02.11.2020 5 z 5

Kniha psaná srdcem. Jana má odvahu, trpělivost, ale hlavně má lásku. A ta dokáže divy. Ty děti potřebují ze všeho nejvíc cítit, že jsou milované. Není to jen sladké líbivé čtení, nebyl to rok pohodičky mezi černoušky. Byl to rok tvrdých bojů - za sebe, za ty děti. Jani, díky.

Netopyr07
13.07.2020 5 z 5

Smekám před každým, kdo v sobě najde chuť vypravit se do zcela jiné civilizace a má ten dar, že mezi tamními dětmi dokáže být platný, něco jim předat a něco je naučit. To prostě člověk musí mít v krvi. A Jana to má :-)

Kniha Mezi dětmi ulice v seznamech

v Mé knihovně2x

Autorovy knížky