Mezi dnem a nocí přehled
Rachel Griffin
O osudu Tany Fairchildové se nikdy nepochybovalo. Její život byl totiž naplánovaný od chvíle, kdy se narodila: vdá se za guvernérova syna a zajistí tak spojenectví mezi čarodějnickým klanem z jejího ostrova a obyvateli pevniny, kteří je neustále vidí jako hrozbu. Jednoho dne však Tana udělá osudovou chybu a ocitne se v ohrožení života. Nemá se na koho obrátit s prosbou o pomoc, tedy až do momentu, kdy potká tajemného chlapce. Ten pochází z klanu, který už neměl existovat – je tedy jediný, kdo je schopný Taně pomoci. Moře je však čím dál divočejší a její klan ztrácí kontrolu nad proudy, nebezpečím, které by mohlo ohrozit jak očekávané spojenectví, tak i ostrov samotný. Sotva Tana začne objevovat zcela jiný svět, čeká ji velké rozhodnutí, které ovlivní nejen její život. Domluvený sňatek by klanu sice zajistil mír, ale je ochotná kvůli tomu obětovat své vlastní štěstí?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2025 , BookmediaOriginální název:
Bring Me Your Midnight, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mezi dnem a nocí. Přihlašte se a napište ho.

Tato kniha mě doslova uchvátila – nádherně vykreslený magický svět, neobyčejný systém čarodějnické magie propojený s přírodou a atmosféra, která vás okamžitě pohltí. Zakázaná láska, osudová rozhodnutí a vnitřní boj mezi povinností a touhou po svobodě – to vše dělá z příběhu strhující čtenářský zážitek.
Tana, hlavní hrdinka, byla vždy připravovaná na svůj osud. Ale co když existuje i jiná cesta? Co když láska a pravda mají větší sílu než staré zákony? A co když jedno setkání změní všechno?
Pokud máte rádi atmosféru fantasy romance s prvky tajemství, politických intrik a silných emocí, rozhodně byste této knize měli dát šanci. Já osobně jsem ji přečetla jedním dechem a ještě dlouho po dočtení ve mně rezonovala.
Úsvit sklizně, Zrozená z krve a popela a další knižní novinky (12. týden)
16.03.2025
Kniha Mezi dnem a nocí v seznamech
v Mé knihovně | 11x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Kniha nabízí spíše jednoduchý a oddechový příběh, který se neponořuje do složitého magického světa, ale i tak vytváří hezkou atmosféru propojenou s přírodou a magií. Osobně bych ocenila hlubší rozpracování světa, ale pro čtenáře, kteří hledají lehké fantasy s příjemným prostředím, je to ideální volba.
Hlavní postava mi úplně nesedla – působila na mě jako snadno ovlivnitelná, chyběla jí schopnost stát si pevně za svým názorem. Naproti tomu druhá hlavní postava mě zaujala mnohem víc – jak svým emocionálním prožíváním, tak rozhodováním a celkovým chováním.
Zápletka je sice lehce předvídatelná a místy působí ohraně, ale přesto jsem si čtení užila. Celkově hodnotím 8/10.