Mezi námi děvčaty přehled
Vlasta Váňová
Magazín zahrnující populární písně, pohádky, fantastické povídky, drobné zajímavosti ze světa, přírodopisná pozorování, pohledy do historie, archeologické nálezy, verše, recepty jídel, lingvistické hříčky, humor slovní i situační.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mezi námi děvčaty. Přihlašte se a napište ho.
![Anchie Anchie](https://www.databazeknih.cz/img/users/70_/70285/m_anchie-86s.jpg?v=1548407049)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Jedna z čtvercových knížek pro dívky ze 60. let po mojí mamince. Četla jsem je všechny ve věku kolem dvanácti let. (tzn. ve stejném věku jako ona) Hezké a úsměvné retro, zajímavé povídky a čtení o všem možném. Dnes se mi zpětně líbí hlavně grafické zpracování.
Kniha Mezi námi děvčaty v seznamech
v Mé knihovně | 6x |
1968 | ![]() |
1962 | ![]() |
1961 | ![]() |
1964 | ![]() |
1964 | ![]() |
Hehe, mám podobnou zkušenost jako uživatelka Anchie, také mám knihu po mámě a také jsem ji četla ve zhruba stejném věku, jako ona v roce 1968... Dodnes si pamatuju na tři povídky, Zadarmiko (o slečně, která by se chtěla vdát, aby se mohla osamostatnit od rodičů, a tak si dá rande s nějakym fotbalistou, rande ale nevyjde, protože jí začne kručet v břiše a ona se za to stydí), Omyl (o učitelce, která "neuznává" omyly u žáků, ale pak se jí začne zjevovat nějaký mužíček či co, ona ho pronásleduje, on vždy zas zmizí, nakonec se ukáže, že mužíček je "Omyl") a povídku Lékárník, ale z té si vybavuji jen, jak ten pan lékárník míchá ty mastě a váží pilule. Ještě si pamatuji, že v knize je taky návod na to, jak uvařit kakao a noty s textem k písničce Tak abyste to věděla.