Když zaklepe mrtvý přehled

Když zaklepe mrtvý
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/318371/bmid_kdyz-zaklepe-mrtvy-r36-318371.jpg 4 70 70

Mezi řádky série

< 3. díl >

Fantasy série o Tommym Taylorovi je jednou z největších událostí nového tisíciletí. A teď, celé roky po vydání posledního dílu, se zmizelý tvůrce (mnohými považovaný za mrtvého) vynořil s novou knihou. Jenže je tu jeden drobný problém. Tahle kniha je podvrh, který má za cíl zničit autora a jeho největší výtvor – skutečného Toma Taylora.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Dead Man´s Knock , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když zaklepe mrtvý. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Ronnie68
17.09.2022 4 z 5

Přečteno během pár hodin ... zase trochu jiné a příběh se dále posouvá... jedna kapitola byla ve stylu gamebooku - vyber cestu a sleduj co se bude s postavou dít ... to mi připadalo daleko lepší než předchozí díl... tak uvidím jaké bude pokračování..

Atlantis
16.05.2022 3 z 5

Třetí díl mi úplně nesedl. Už je těch tajemství prostě moc a odpovědi téměř nulové. Uprostřed komiksu je pokus o gamebook, který ale ze své podstaty nemůže fungovat. Jakmile se totiž dostanete k výsledku, se kterým autoři nechtějí pokračovat, musíte jet odznova. Takže škoda, ale zbytečné. Chyběly mi narážky na známá literární díla jako v předešlých dílech a vlastně jsem se asi i nudil. Škoda. Dám si od této série chvíli pauzu, třeba ji pak lépe ocením.


Knišíl
29.11.2021 4 z 5

Jak zde píšou již mnozí, gamebook o původu Lizzie byl zajímavým zpestřením vyprávěcí formy. Mezi řádky jsou postmoderním příběhem, a postmodernita, ač se to zdá paradoxní, sice tvrdí, že velký narativy neexistují a že jsou jen malé mikropříběhy, přitom ale zapomíná, že právě toto je její velký narativ, narativ, který z roztroušených příběhů, které se lepí dohromady, vytváří nový velký narativ, a ono to v případě Mezi řádky dává i smysl. Zajímavý počin a rozhodně zůstávám na drátě. Je to komiks pro čtenáře, a proto mu mnohé možná odpustím. Není to O'Barrova Vrána ani Burnsova Black hole, které samotné vynikají uzavřeností příběhu a jasnou uměleckou jednotou, ale to přece nevadí, Mezi řádky je celkem dlouhý seriál, a já si na finální hodnocení počkám až na závěrečný díl. Zatím mě nehledejte. Jedu do Nantucketu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Když zaklepe mrtvý v seznamech

v Přečtených91x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených2x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

komiksy Vertigo Comics

Autoři knihy

Mike Carey
britská, 1959
Peter Gross
americká, 1958