Mezi tím přehled
Aleš Prager
Bezstarostný a poněkud nezodpovědný Lukáš prochází životem, aniž by řešil jakékoli problémy. Ovšem ani jemu osud nespletl jenom růžovou nit. Po rodinné tragédii se musí postavit na vlastní nohy a začít uvažovat o životě jinak než jako o ráji plném požitků a nicnedělání.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mezi tím. Přihlašte se a napište ho.
Mě zase začátek moc nechytl, nemohla jsem překousnout autorův styl psaní...přišlo mi to jako deníček aneb "co na srdci, to na jazyku, všechno hodím na papír, ostatní se s tím nějak poperou"...postupem času jsem si na to zvykla a úplně se začetla...jsou tam určité pasáže, které mi přišli absolutně nereálné, ale na druhou stranu je tam spousta inspirativních myšlenek...ano, smrt Anny už jsem opravdu nečekala, a závěr byl pak už moc rychlý...ale celkově hodnotím pozitivně:-)
Začátek mě vcelku upoutal, autor má zajímavé myšlenky a hlavně správně chlapsky-polohrubě vyjádřené. Ale už v první třetině jsem se začala nudit a popisování podnikatelského záměru (jak předělají kterou místnost, kam dají vanu..) mě naprosto uspalo. Přiznám se, že zbytek jsem dočetla jen tak letmo a nelituji - nedělo se tam nic nového, nebýt (překombinované) smrti Anny, nic by mě tam nepřekvapilo, natož zaujalo.
Tuto knížku mohu doporučit asi jen těm pár jedincům, kteří se chystají otevřít kavárnu či jiný podnik a hledají inspiraci a částečný návod, jak na to.
Kniha Mezi tím v seznamech
Prostě a jednoduše jde o novodobou "červenou knihovnu" . Kdo má rád přímé nekomplikované dějové linky...též trochu nezbytné tragédie vyvážené ovšem řadou idealistických a za všech okolností povedených životních posunů aktérů knihy a to vše okořeněno téměř absolutně kladným hrdinou...ten si počte a těsně před koncem i popláče...
Já hledám v knihách něco jiného.