Mezinárodní obchod v 21. století přehled
Emilie Kalínská
Moderní publikace uznávaných odborníků z VŠE v Praze je určena zejména studentům vysokých škol a dalším zájemcům o tuto problematiku. Na úvod se seznámíte s aktuálními trendy ve vývoji mezinárodních ekonomických vztahů (s obchodem se zbožím, službami, pohybem kapitálu, s hlavními subjekty mezinárodních ekonomických vztahů). Následná analýza teorií mezinárodního obchodu je doplněna charakteristikou efektů jejich uplatňování pro spotřebitele, podnikatele i stát. Na efekty mezinárodního obchodu logicky navazuje charakteristika obchodní politiky (zahraniční, mezinárodní a společná obchodní politika EU). Kniha se soustředí i na charakteristiku mezinárodního měnového systému, v jehož podmínkách mezinárodní obchod probíhá, a na charakteristiku současného podnikatelského prostředí (mezinárodní prostředí, podmínky v ČR aj.) a jeho význam pro rozvoj mezinárodního obchodu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mezinárodní obchod v 21. století. Přihlašte se a napište ho.
Zatím zde není žádný komentář.
Kniha Mezinárodní obchod v 21. století v seznamech
2010 | Mezinárodní obchod v 21. století |
2003 | Mezinárodní obchod I |
2000 | Proces plnění kodaňských kritérií a výsledky transformace v kandidátských zemích |
1999 | Přímé zahraniční investice a jejich úloha v regionu střední a východní Evropy |
2007 | Mezinárodní obchod (pro 2MO 301) |