Michelup a motocykl přehled

Michelup a motocykl
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204591/michelup-a-motocykl-204591.png 4 120 120

Hlavní postavou je obyčejný měšťan Michelup, který žije klasickým způsobem, nicméně jeho zvláštní slabostí je koupě čehokoli ve slevě. Jeho dům je přecpaný všemi možnými věcmi, které pořídil jen proto, že byly za výhodnou cenu. Přitom je úplně jedno, jestli dotyčný předmět potřebuje či nikoliv. Z jeho domu se pomalu, ale jistě stává skladiště. Největší trable však přicházejí s koupí motocyklu, na kterém celý příběh stojí.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Michelup a motocykl. Přihlašte se a napište ho.

kilometr
13.09.2024 4 z 5

Další z mých " knihobudkových " knížek,u které jsem vsadil na autora, který prostě umí. Sice u toho nebrečíte smíchy, ale úsměv vám s tváře nezmizí. 75%.

Chajda69
29.07.2024 4 z 5

Po Mužích v offsidu jsem si řekl, že bych měl Poláčkovi a jeho dílu věnovat mnohem víc pozornosti. Přece jen to byl kolega mého oblíbence Čapka.

Po Vše pro firmu, což byla rozsahem spíš novela, která ale měla spád, situační vtip i překvapivé rozuzlení, byly problémy páně Michelupa s jeho povahou a motocyklem značně zdlouhavější a knihou jsem se prokousával docela dlouho. Rozumím tomu, že tak výhodné koupi nemohl odolat, a že nechtěl, aby jeho investice ztrácela na hodnotě, na druhou stranu nastěhovat si motocykl do chodby bytu a tam ho mít několik měsíců... zpočátku vtipné situace se dost opakovaly, stejně jaké bazírování na vyjížďkách, a tak mě postupně mnohem víc bavily hlášky Michelupových dětí než trampoty s motocyklem.

V souhrnu slabší než Muži v offsidu a rozplizlejší než koncentrované Vše pro firmu, což bylo ke škodě. Přesto ale úžasně vyprávěný příběh, kdy již jen ze čtení samého jsem měl požitek.

Kabuky
26.07.2024 5 z 5

Nádherná čeština.

Kniha Michelup a motocykl v seznamech