Mickey na Dunaji přehled
Alexandru Berceanu
Komiks Mickey na Dunaji představuje příběh českých turistů v přímořském středisku Mamaia v srpnu 1968 během invaze Československa členskými státy Varšavské smlouvy v čele se Sovětskou armádou, které se však nezúčastnilo Rumunsko. Scénář inspirovaný skutečným příběhem české rodiny napsal režisér a všestranný umělec Alexandru Berceanu.... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , Mladá frontaOriginální název:
Mickey pe Dunäre, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mickey na Dunaji. Přihlašte se a napište ho.
![knizninadsenec knizninadsenec](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/289482/m_knizninadsenec-H3U.jpg?v=1678574258)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Jak už napovídá anotace, příběh je o české rodině, podle skutečného příběhu. Pražské jaro.
Bylo zajímavé se podívat příběhem do minulosti. Zkrátka si přečíst kousek historie.
![DennisMoore DennisMoore](https://www.databazeknih.cz/img/users/93_/9316/m_dennismoore.jpg?v=1720098509)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Je to chvályhodný nápad, ale vyšel tak napůl. Na můj vkus se v knize až moc tluče zjednodušující dětský pohled na věc a monology a dialogy dospělých, kteří se o Ceaușescovi nebo Vaculíkových 2000 slovech baví příliš strojeně a jaksi dějepisně.
Kniha Mickey na Dunaji v seznamech
v Mé knihovně | 8x |
Na rodinném příběhu se nám odkrývají dějinné události, dobu to přibližuje velmi hezky, díky za podobná dílka.