Milanchólia přehled
Milan Lasica
Táto nádherná knižka prináša sugestívne obrazy mladého výtvarníka Mareka Ormandíka, komentované múdrymi, vtipnými textami Milana Lasicu.
Literatura slovenská Citáty a přísloví Umění
Vydáno: 2008 , Slovart (SK)Originální název:
Milanchólia, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Milanchólia. Přihlašte se a napište ho.
08.05.2017
Jedna z najobľúbenejších, najoriginálnejších a najviac oprašovaných kníh v mojej knižnici. Neskutočné myšlienkové pochody pána Lasicu sú v kombinácii s Ormandíkovými kresbami nezabudnuteľnými obrazmi života!
Kniha Milanchólia v seznamech
1996 | L&S – 1 |
1968 | Nečakanie na Godota |
1987 | Medová žihadla |
1970 | Lasica, Satinský a vy |
2012 | Listy Emilovi / Na fašírky mi nesiahaj |
Pořízeno kvůli obrázkům, které při letmém pohledu působily jako hodny bližšího prozkoumání - a z knížky se vyklubal jeden z nejpříjemnějších objevů posledních let. Takový švédský stůl plný jednohubek bezděčné přirozené moudrosti pana Lasici a nejednoznačného, lehce drásavého vidění světa pana Ormandíka. Dejte si kousek ráno - a celý den máte o čem přemýšlet. Dejte si kousek po obědě - a druhá hlava, co vám od rána narostla, se uloží na rameno a nepůjde tolik kolem. Dejte si kousek večer - a celou noc budou vaším sněním poletovat andělé s divnými křídly, stoporeným údikom a velkýma očima... Veliká radost. Děkuji.