Milenec lady Chatterleyové přehled
David Herbert Lawrence
Příběh začíná za první světové války. Manžel lady Chatterleyové odchází bojovat do Flander, odkud se vrací domů na zámek Wragby. Je ale ochrnutý. Constance ochotně pečuje o manžela, sama však chřadne. Její otec jí radí, aby si našla někoho jiného. Říká to i jejímu muži (Cliffordovi). Clifford tráví čas tím, že si zve na své sídlo významné lidi. Mezi nimi je i úspěšný autor divadelních her, Michaelis. Michaelis a Constance se sblíží a stávají ze z nich milenci. Michaelis navrhne Constance sňatek. Ona si vyžádá čas na rozmyšlenou...... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 1930 , Odeon , Jan FromekOriginální název:
Lady Chatterley's Lover, 1928
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Milenec lady Chatterleyové. Přihlašte se a napište ho.
První dvě třetiny knihy pro mne byly utrpením. Filosofické úvahy, spousta omáčky a v podstatě žádný dej. Po setkání s Mellorsem se kniha stává erotickou a jejich vztah z mého pohledu není o lásce, ale jen o sexu a dobrodružství s ním spojeném. Odjezdem Connie do Benátek pro mne kniha teprve začala být zajímavou- konečně se něco děje a nečteme o kývání pindíkem a naplňování lůna. Nicméně se autor řídí myšlenkou, že "v nejlepším se má přestat" a ve chvíli, kdy se začteme, kniha končí.
Podezření, Temné a kruté lži a další knižní novinky (3. týden)
15.01.2023
Knižní novinky (14. týden)
29.03.2020
1 000 eknih zdarma ke stažení (4. díl)
30.04.2019
Kniha Milenec lady Chatterleyové v seznamech
v Přečtených | 1 302x |
sex aristokracie, šlechta zfilmováno partnerské vztahy 20. století erotika anglická literatura rozhlasové zpracování
2008 | Milenec lady Chatterleyové |
2005 | Synové a milenci |
2004 | Ženy milující |
1999 | Duha |
1966 | Panna a cikán a jiné povídky |
Ešte vždy si myslela, že to najkrajšie na nej je dlhá, klesajúca línia bokov odťiaľ, kde sa jej končí chrbát, a driemajúca oblá tíš sedacej časti. Ako pieskové duny, vravia Arabi, mäkké, mierne sa zvažujúce dlhé krivky.