Milionář z chatrče přehled

Milionář z chatrče
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408529/bmid_milionar-z-chatrce-yRY-408529.jpg 4 255 255

Nikdo nevěří, že nepodváděl. Jak by také mohl mladík z mumbajského slumu, který nemá žádné vzdělání, v životě nepřečetl ani noviny a nikdy neslyšel o Shakespearovi, uhodnout odpovědi na všechny složité otázky v televizní soutěži o nejvyšší výhru všech dob? Někdy ovšem stačí velká porce štěstí. Jenže to Rámovi Muhammadu Thomasovi nepřálo už od chvíle, kdy ho jako miminko našly jeptišky v kontejneru na odložené šatstvo. Poznal strach, bídu, nemoc i předsudky. Když kousek po kousku odhaluje obhájkyni Smitě Šáhové svou minulost, zvolna vychází najevo, jak může obyčejný kluk, který nemá tušení, kolik planet má sluneční soustava, s jistotou vědět, že nejmenší z nich se jmenuje Pluto.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Q and A , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Milionář z chatrče. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (53)

Lucif
10.02.2024 5 z 5

MOC HEZKY NAPSANÉ. Přečetla jsem to během dne, ani jsem se od toho nechtěla odlepit (oběd apod.). Napínavé minipříběhy, které se postupně pospojují. Někdy velmi smutné, jindy povzbudivé, prostě jako je sám život. Líbí se mi, že je tam nahlédnuto do světa chudých. (Škoda jen, že víc lidí, kteří mají nadbytek nejsou ochotni pustit chlup pro dobrou věc, pro potřebné, a že jich není málo, na světě i v této knize).

Kdysi jsem myslím viděla i film, ale kniha a film mi vždy připadá jako jiný svět, tak to tak beru, jako něco jiného. Zjistila jsem, že když nesrovnávám, nejsem filmem zklamaná nebo naopak knihou, i když samozřejmě hodně záleží na autorovi. Při čtení knihy často pracuje vlastní fantazie, což je super.

Autor této knihy popsal krásně mnoho věcí a lidí, napsal příběh zajímavě, postupně odkrýval mnohá tajemství a doladil detaily - na to často autoři zapomínají, tak mě to tady o to víc potěšilo. Prostě SUPER, hluboké, zajímavé, napínavé, lidské .. ze života.

Nofar197
20.04.2023 4 z 5

"Nedávno jsem vyhrál televizní soutěž a teď kvůli tomu sedím ve vězení", začíná své vyprávění mladý muž Thomas Muhammad Ráma. Skutečně, jak je možné, aby někdo, kdo nedisponuje žádným formálním vzděláním, v životě nepřečetl knížku a protlouka se životem, jak se dá, dokázal zodpovědět nelehké otázky, aniž by podváděl? Na to nám odpoví tato vtipná a zábavná knížka známého indického autora.


tina18
29.08.2022 4 z 5

Líbil se mi detailní výkres každé postavy a také přeskakování v čase. Konec mi přišel trošku nerealistický, ale jinak se mi kniha moc líbila. Chvílemi jsem měla problém zorientovat se ve všech těch jménech, ale zvyknete si :))

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Milionář z chatrče v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených374x
ve Čtenářské výzvě22x
v Doporučených37x
v Knihotéce194x
v Chystám se číst92x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

Indie zfilmováno

Autorovy další knížky

Vikas Swarup
indická, 1963
2009  83%Milionář z chatrče
2011  82%Šest podezřelých