Milk and Honey přehled

Milk and Honey
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464076/mid_milk-and-honey-O5F-464076.jpeg 4 8 8

Kniha Milk and Honey představuje třicet dva rozhovorů s třiceti pěti umělkyněmi a umělci, kurátorkami a kurátory, aktivistkami a aktivisty na téma mateřství, otcovství, rodičovství. Zkoumá, jak příchod dětí ovlivňuje jejich práci, profesní vývoj, postavení ve společnosti i v kultuře, také výběr tvůrčích témat i životní hodnoty a postoje. Autorka knihy – umělkyně a performerka Kateřina Olivová – otevírá v rozhovorech křehká osobní i společenská témata, mnohá z nich stále tabuizovaná, aby poukázala na paradoxy života žen nejen v kontextu kreativních profesí. Kniha vychází ve spolupráci wo-men a AVU.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Milk and Honey. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

Hecuba
10.06.2021 5 z 5

Myslím, že tuto knihu by si měl přečíst každý, bez rozdílu. Je velmi otevřenou sondou do života žen, mužů, partnerů, umělců, matek, rodin... Knihu považuji za mistrovské dílo. Kače se podařilo hovory o citlivých, tabuizovaných a zároveň zcela běžných věcech člověka vést tak přirozeným způsobem, že máte pocit, že jste hovoru fyzicky účastni.
Za mě velké bravo! Mimo jiné, kniha je skvěle graficky a polygraficky zpracována.

Jamolina
23.05.2021 5 z 5

V knize najdete 35 rozhovorů na téma rodičovství. Čekala jsem, že se budou otázky opakovat, ale každý rozhovor je jiný, což je skvělé. Respondenty jsou sice primárně lidé z prostředí výtvarného umění, ale myslím, že se to dá v mnohém chápat i jako obecná sonda do "duše" současného českého rodiče. Spolu s rozhovory získáte opravdu umělecký kousek do své knihovny. Obálka je potažená růžovým plyšem a na některých vnitřních stránka je nalepená lesklá fólie organických tvarů (asi zřejmě znázorňuje stékající med).


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Milk and Honey v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených8x
v Doporučených1x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit6x

Štítky knihy

rozhovory

Autorovy knížky

Kateřina Olivová
česká, 1984
2021  88%Milk and Honey
Skrýt reklamy