Miloslav Stingl - biografie cestovatelské legendy přehled
Adam Chroust
Významný český cestovatel a spisovatel Miloslav Stingl po desítkách let zarytého mlčení souhlasil se zpracováním a zveřejněním svého neuvěřitelného životního příběhu, na který netrpělivě čekalo několik generací jeho věrných čtenářů. Fascinující život autora, který své etnografické výzkumy uveřejnil ve 42 knihách, jež vyšly ve 240 vydáních v nákladu převyšujícím 17 milionů výtisků, je dodnes opředen mnoha dohady a tajemstvími. Jak je možné, že v době neprodyšně uzavřených hranic procestoval 152 zemí celého světa? Proč si ho indiánský kmen ze Severní Ameriky vybral za svého náčelníka? Co mu pomohlo přežít děsivou námořní katastrofu u břehů Afriky během jedné z jeho osmi plaveb kolem světa? Během devatenácti let, která prožil za hranicemi své země, se mu svět měnil doslova před očima. Podívejte se v jeho vzpomínkách na průběh karibské krize přímo z obklíčeného ostrova nebo prožijte dramatickou cestu za neznámými indiánskými kmeny hluboko v neprobádaných pralesích Nové Guineje. O překvapivá setkání se slavnými krajany, vládci a světoznámými osobnostmi nebude nouze! Dlouho očekávaná kniha obsahuje 45 význačných dokumentů a fotografií uložených v dárkovém boxu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Miloslav Stingl - biografie cestovatelské legendy. Přihlašte se a napište ho.
Nádherný soubor všeho co se týče pana Stingla. Jinak ani nemohu nazvat tuto ohromnou knihu a to nejen obsahem, ale i fyzicky. Knihu mám i s podpisem a věnováním od autora. Doporučuji
Ocenění knihy (4)
Cena Egona Erwina Kische
(Prémie)
Magnesia Litera
(Litera za nakladatelský čin)
Nejkrásnější české knihy roku
(Polygrafie, 2. místo)
2016 -
Český bestseller
(Cestopisy a reportáže)
Kniha Miloslav Stingl - biografie cestovatelské legendy v seznamech
2016 | Miloslav Stingl - biografie cestovatelské legendy |
2023 | Richard Konkolski: Být první |
Pořádná bichle, která mi svojí objemností skoro odradila od čtení, protože silné svazky nemám zrovna ráda. jenže v okruhu mých liter.známých byla dlouho oblíbená a taky vím, že dostala naší významnou lit. cenu. Cestovatelé a dobrodruzi mi lákají a tak jsem do toho konečně šla. Jak se mi líbila, o tom už promluvilo hvězdičkové hodnocení. Neurazí intelektuála a i úplně obyčejný člověk bude dobře rozumět.