Milostné léto přehled

Milostné léto
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444531/bmid_milostne-leto-ENU-444531.jpg 4 80 80

Tragikomický příběh vědce, který se v době normalizace milostným vzplanutím pokouší kompenzovat své pocity životního neuspokojení. Setkání s mladou zvláštní dívkou změní od základu život úspěšného vědce - muž, žijící dosud spořádaným životem, se dopouští jedné pošetilosti za druhou a obrátí naruby i život své rodiny. Banální milostný příběh se však postupně mění v líčení všeobecně platného zápasu člověka, který se snaží ze všech sil uniknout osudu, ale nakonec podlehne prázdnotě nenaplněného života. Příběh dává autorovi příležitost k brilantnímu zachycení lidských charakterů i bezvýchodné dobové atmosféry.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Milostné léto. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (13)

Allla9
16.02.2023 4 z 5

Vztah Davida a Ivy mi přišel jako jedna velká snaha vlastnit a ovládat jeden druhého. David jednal bez ohledu na okolí a lehce opustil vše, co do té doby budoval. Neoblíbila jsem si ho.

Petra186
26.03.2021 5 z 5

Tato kniha mě mile překvapila.


Ctv
23.11.2020 3 z 5

(SPOILER) Krásná ukázka krize středního věku u chlapa. I když hlavní hrdina má ve svých 36 letech podle mého na takovou krizi ještě dost času. Podobné zblbnutí bych čekala mezi 45 a 50. To ale zřejmě bude dobou, kdy byla kniha psána.
Příjemně napsaný příběh muže, na kterém se podepsala matka nedostatečnými projevy lásky. Stal se z něj suchar a myslel si, že tak to má být. Pak ale potká holku, která nějakým záhadným a nepochopitelným způsobem škrtne pod tím suchým roštím sirkou. Hořící suché roští jen tak neuhasíte. David se chová jako jelen v říji - jako blbec. I když ví, že z toho nic dobrého nebude.

Četlo se to hezky. Začátek fajn - ten příběh se rozjížděl, nebylo jasné jestli si s ní začne nebo ne. Konec také fajn - bylo zřejmé, že někam to musí vygradovat a čtenáře zajímá kam. Ale to mezi tím bylo v podstatě dokolečka o tom samém. Iva je jednoznačně psychopatický cvok a vytírá s ním podlahu. On si to nechává líbit a v myšlenkách se neustále sebemrskačsky týrá otázkami zda ho miluje - nemiluje - miluje - nemiluje a jaký je on sám prevít, že takhle podvádí svou ženu.

Ivu nesnášíte celou knihu. Davida chvílemi snesete, chvílemi ne - záleží jestli jste čtenář nebo čtenářka. Litujete jeho ženu. Ta má při zaměstnání jako jediná na starosti domácnost, dvě děti a jeho - pánaboha který si večer přitáhne z práce , má hlad a je znechucen, že jeho žena není upravená, má mastné vlasy a nadváhu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Nové eknihy zdarma ke stažení (červen)

29.06.2020


Citáty z knihy (2)

A tak tu ležím na cizím gauči, po mém boku cizí žena, nad hlavou mi visí svatební fotografie, na které chybím.


A cítím cizotu, nepřátelství chladného, bílého, nepatřičného těla, které se chystá vyzkoušet mě, porovnat, přeměnit v jeden z rychle uplývajících příběhů, zatímco já ztrácím všechno a dávám všechno, zrazuju prvně v životě, zatímco já překračuju hraniční čáru do jiného života, a už nahý jdu po špičkách ke dveřím a zamykám a třesu se zimou, div nejektám zuby, když k ní přiléhám.


Kniha Milostné léto v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených121x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených5x
v Knihotéce52x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x