Milostné scény a erotika v českém filmu přehled

Milostné scény a erotika v českém filmu
https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79901/bmid_milostne-sceny-a-erotika-v-ceskem-f-RLM-79901.jpg 4 6 6

Tato kniha si neklade za cíl nic menšího, než populární a čtivou formou provést čtenáře tím, jak se v české kinematografii vyvíjelo zobrazování erotiky v průběhu doby. Kniha je rozdělena do pěti kapitol, ve kterých autor představí nejen známé filmy, které, ať už ve větší či menší míře, erotiku zobrazovaly, ale také jednotlivé tvůrce, kteří se stali průkopníky erotiky v české kinematografii (Hedy Lamarr, Jiří Menzel, Karel Kachyňa, Juraj Herz, Juraj Jakubisko, Vít Olmer, Markéta Hrubešová ad.). Opomenout nelze ani vývoj zobrazení erotiky v různých žánrech (např. Housata a Sněženky a Machři v. Snowboarďáci a Panic je nanic), nebo způsob zobrazení homosexuálů, kteří jsou v českých filmech dodnes pojímáni jako potrhlé komické figurky. Doplněno fotografickou přílohou.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Milostné scény a erotika v českém filmu. Přihlašte se a napište ho.

Afilada
13.05.2021 4 z 5

Milá kniha, od Machatého k dnešku. Jistě by byl na místě větší rozsah, více fotografií, větší formát, chybí barva tisku. Nicméně vyjadřuji i tak spokojenost.

Kniha Milostné scény a erotika v českém filmu v seznamech