Milostný život přehled
Cruja Šalev
Román Milostný život rozvíjí příběh rozporuplného vztahu mladé ženy s o čtyřicet let starším mužem. Nadějná studentka Jaara, která dosud vedla poklidný manželský život, bezhlavě propadá kouzlu Arjeho, starého přítele a bývalého spolužáka svého otce. Nevyrovnaný a destruktivní vztah vrhá nové světlo na Jaařin předešlý život i na tajemstvím obestřenou minulost jejích rodičů. Vzrušení ze záhadného a krutého muže a nepoznaná sexuální rozkoš se mísí s ponížením, kterému ji Arje neustále vystavuje. Hrdinka se musí zbavit závislosti, pochopit, že není cesty zpět, a pokusit se najít ztracenou sebeúctu. Milostný trojúhelník Arjeho, Jaary a jejího manžela Joniho se nakonec ukáže být jen odrazem událostí, které se odehrály již před čtyřiceti lety, a ozvěnou daleko staršího talmudického příběhu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Milostný život. Přihlašte se a napište ho.
"Tak co na mne milujes, zeptal se znovu, to me opravdu zajima. Konecne te neco zajima, zabrucela jsem, miluju barvu tvoji kuze, tvuj hlas, chuzi a zpusob jakym si zapalujes cigaretu, vedela jsem, ze ho muj ubohy a nahodily vycet zklame, ale on se posmesne usklibl, jestli v tobe takove malickosti budi tak velkou lasku, co teprve az narazis na nekoho opravdu mimoradnyho. A ja na to, kdyby tak velikost lasky zavisela na vlastnostech toho, koho milujes, a pomyslela jsem na Joniho... Arje vypadal otravene, nedostal davku, kterou tak potreboval, moje laska totiz nijak nesouvisela s tim, jaky je, takze mu nelichotila ani o nem nic nerikala, bylo mu zatezko vzdat se prava byt milovan z tech spravnych duvodu, myslim si, ze mi proste jeste nerozumis, rekl, jsi tak zabrana do toho, co ode mne dostavas a nedostavas, ze me nevidis takovyho, jaky jsem bez tebe, a ja mu rekla, to je pravda."
Kniha Milostný život v seznamech
nevěra milostné romány Izrael psychologické romány pátrání v minulosti izraelská literatura milostný trojúhelník věkový rozdíl partnerů (age gap)
Skrýt reklamy
Měla jsem obavy knihu číst, název, obálka a nakladatelství vyvolávaly dojem šílené červené knihovny. Ale izraelská autorka s jménem - nositelem kvality mě přesvědčily. A nezklamalo, úžasný příběh, skvělý jazyk. Nebojte se, tady nejde po ztracený čas.