Mimoprostor a základy moderní fyziky přehled

Mimoprostor a základy moderní fyziky
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419878/bmid_mimoprostor-a-zaklady-moderni-fyzik-Fwo-419878.jpg 4 12 12

Mnozí lidé si možná myslí, že ty největší zázraky najdou ve světě pohádek. Existuje ale svět, kde se dějí věci mnohem méně uvěřitelné a ve srovnání s nímž blednou i ty nejbujnější výplody lidské fantazie.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mimoprostor a základy moderní fyziky. Přihlašte se a napište ho.

tofii
15.06.2021

Je dobré, že jsem se z knihy pro děti devět plus dověděl, jak funguje kvantová fyzika, co je paralelní vesmír a mnoho dalších zajímavých věcí o kvantové fyzice. V knize jsou bíle stránky, kde je napsán příběh a černé kde je vysvětlená kvantová fyzika. Když jsem si přečetl některou černou stránku, tak mě občas štvalo, že mě napadla nová myšlenka, o které jsem si na další černé stránce přečetl, že již existuje. V knize se mi líbili nejen autorovy ilustrace, ale i děj. Bavilo mě, jak si autor sám dělá legraci z knihy, kterou napsal. Například že v některém z paralelních vesmírů je kniha napsána lépe a srozumitelněji (což je pravda, pokud existují paralelní vesmíry). Nejdříve jsem si myslel, že se děj odehrává v současnosti, ale podle konce jsem usoudil, že příběh je z 90. let 20. stol.

wildavk
10.03.2020 3 z 5

Líbila se mi myšlenka vysvětli náročnou fyziku populární formou spojenou s příběhem a názornými ilustracemi. Musím přiznat že jsem čekal maličko víc. Je napsané , že kniha je pro děti od 9 let, ale nedokážu si úplně představit, jestli to děti můžou pochopit.

gersie
27.02.2020 5 z 5

Líbí se mi nápad přiblížit lidem vědu populární formou a tato kniha to jistě hezky plní. Každý by jistě mohl hledat nějaké ty mouchy , ale já jsem celkem spokojen a vděčný za to co nám autor nabídl. Krásné ilustrace a dobrý námět......mám dojem že je to povedená kniha.
Děkujeme a rádi by jsme se dočkali podobných počinů i v jiných oborech .....

Knižní novinky (42. týden)

14.10.2019

Kniha Mimoprostor a základy moderní fyziky v seznamech

Martin Sodomka
česká, 1968