Mimosmyslové vnímání - Svět je jiný, než myslíme přehled
Russel Targ
Mimosmyslové vnímání představuje prožitek či příjem informací, jež neprocházejí smysly. Jasnovidné jsou vjemy informací nebo obrazů, které se právě odehrávají na vzdálených místech a dosud nejsou nikomu známy. Tzv. čisté vnímání probíhá bez ega, jeho zkušeností a omezení. Svět se pak jeví, jaký vskutku je – nekonečný a bez účelu. Prekognice je vnímání jevů a událostí, k nimž dosud nedošlo, jde tedy o předvídání budoucnosti. Remote viewing je schopnost postřehnout události, myšlenky a činy osob v aktuálním čase i na velice vzdálených místech (Rusové i Američané využívali tuto techniku ke špionáži). Retrokauzalita znamená, že budoucí události ovlivňují události minulé. Psychokineze je schopnost ovlivňovat fyzikální stav objektů. Telepatie umožňuje číst myšlenky i velmi vzdálených osob atd. Autor publikace, americký fyzik, vyvíjel pro NASA laserové přístroje, za což byl několikrát vyznamenán. Uznání se mu však dostalo i od Akademie věd SSSR za přednášky a předvádění efektů remote viewing. Renomovaný fyzik dospívá ke vzrušujícím závěrům: Jen některé duševní schopnosti mají fyziologickou podstatu. Některé z nich jsou na časoprostoru nezávislé…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mimosmyslové vnímání - Svět je jiný, než myslíme. Přihlašte se a napište ho.
Jak vyplývá nejenom z této knihy, autor prožil celý život s mimosmyslovým vnímáním a je nadšeným přívržencem paranormálních jevů. V lehce manipulativní knížce se snaží přesvědčit (naštěstí většinou vědeckými metodami - statistikou a počtem pravděpodobnosti ap.) i skeptiky, že na těch senzibilech něco je, když i vlády velmocí na to utrácejí těžké prachy. Přichází i s docela propracovanou teorií, jak to všechno funguje vzájemně propojené v Minkowského komplexním osmirozměrném prostoru a jaké nám to otvírá možnosti. Pro zájemce dokonce přináší návod a upozornění na aplikace pro smartphony, které umožní rozvíjet nadpřirozené schopnosti, které má, podle autora, zakrnělé každý z nás. No, proč ne, dokázat neexistenci něčeho je samozřejmě principiálně nemožné a pokud někomu nestačí k poznání našeho zamotaného světa pět smyslů, ať zkusí něco jiného - ve sportce sice i s novými schopnostmi stejně nevyhraje, ale možná, že - citací slov budhisty Rinpočheho v knize - při zkoumání své mysli odhalí své srdce a to asi většinou není na světě to nejhorší.
Kniha Mimosmyslové vnímání - Svět je jiný, než myslíme v seznamech
2014 | Mimosmyslové vnímání - Svět je jiný, než myslíme |
2009 | Zázraky mysli |
Autor evidentně věří v to, co si myslí, dělá i píše. Kniha zajímavá se spoustou údajů o fungování mysli, prekognici a celkově takový zajímavý náhled na něco, co si asi většina z nás nedokáže představit. Dle autora většina z nás má vrozené vlastnosti, které dokážeme rozvinout a paranormálně uhádnout či popsat, co se např. nalézá ve vedlejší místnosti v neprůhledném obalu, který tam před chvílí zanechal váš blízký. Proč to nevyzkoušet? Musím dát 5 hvězd.