Minpinkovia přehled
Roald Dahl
Krásne ilustrovaný príbeh o maličkých ľudských bytostiach, ktoré žijú vo svojich útulných obydliach v korunách starých stromov a vozia sa z miesta na miesto na krídlach vtáčikov. Zísť dolu na zem je pre nich nebezpečné, lebo v lese číha strašný netvor, chrliaci oheň. Malý Billy – zvedavý, a tak trochu neposlušný chlapec – zbaví les netvora, a dostane od minpinkov takú odmenu, akú nedostalo ešte žiadne dieťa na svete. Hoci ide takmer o klasickú čarovnú rozprávku, je plná dahlovských nápadov.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: 2007 , EnigmaOriginální název:
Billy and The Minpins, 1991
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Minpinkovia. Přihlašte se a napište ho.
Úžasná jednohubka pro dospělé, skvělý příběh pro malé čtenáře. Výborná, nápaditá, nádherně provedená kniha plná fantazie a dobrodružství. Zajímavý svět, ptačí automobily a ta maminka!!! Kam na ty nápady pan spisovatel chodil?
Velká pochvala určitě patří i paní překladatelce Lucii Šavlíkové a nakladatelství Pikola, které postupně vydává všechny Dahlovy dětské knížky v jednotném "hávu", takže si je mohou vychutnat děti i dospělí, kteří doposud neměli tu příležitost. A já jsem moc ráda, že tuhle chuťovku máme v naší knihovně, teď k ní jen musíme nasměrovat malé čtenáře . . .
Knižní novinky (6. týden)
02.02.2020
Kniha Minpinkovia v seznamech
pro děti anglická literatura dobrodružství
2005 | Obr Dobr |
2005 | Příběhy nečekaných konců |
1986 | Jedenadvacet polibků |
2017 | Čarodějnice |
2002 | Můj strýček Oswald |
Další velmi milá knížka pana Dahla jak pro děti, tak pro dospělé. Umocněná výmluvnými ilustracemi a skvěle přeložená. Jak příjemné je číst takový příběh. Děkuji za to.